bugün

güçlü ordu güçlü türkiye

genelkurmay başkanlığı'nın bu seneki 30 agustos kutlamaları öncesi kullandığı slogandır. güçlü bir ordunun güçlü türkiye (!) anlamına geldiği vurgulanmıştır.

bu ülkenin vatandaşları, muhtemelen bir hiçbir zamanda diliminde bu ülkede ordunun güçsüz olduğunu görmediler. yere göğe sığdıramadığımız ordu, hayatımızın her alanına müdahale etmeyi başardı. hatta zaman zaman bunu o kadar başardaki kimimiz onun yoğun ilgisi sonucu asıldık, kimimiz işkence hanelerde hayatımızı kaybettik. *

peki ordu neler mi yaptı? daha önceleri başka ülkelerle dirsek temasında bulunmasına ragmen başlangıç tarihini türkiye'nin nato'ya dahil olduğu tarih olarak alırsak türk ordusu, abd'nin her dediğini yaptı. aralarındaki ilişki o kadar derindi ki 12 eylül 1980 günü our boys have done it açıklamaları yapıldı.

peki güçlü ordumuz daha neler mi yaptı? aslında anlatılacak çok şey var ama son yaşanan örneği vermek yeterli galiba: nöbette uyuya kalan askere ceza olarak pimi çekilmiş el bombası verdi ve asker hak ettiği (!) cezayı buldu: 4 ölü.

hazır bunları hatırlamışken herkesin şapkasını önüne koyup düşünme vakti değil midir? postal sevdası ile, savaş çığırtkanlığı ile, vatan sağolsun nidalarıyla ülkeyi daha güçlü hale getirdiğimizden emin miyiz? birazda insanlığımızın ve vicdanın sesini dinlemek gerekmez mi?

edit: yazım yanlışları düzeltildi.