bugün

ramazan müslümanı

dini bütün kişilerde anlayamadığım onca olay içerisindeki en absürd kısmı oluşturur bu elemanlar.

11 ayın sultanı gelene kadar am üstünde göt bırakmayan, kuru- sulu keyfine bakan, helal haram bilmeyen adamlar bir ay inzivaya çekiliyorlar ki nefislerine hakim olarak allahın istediğini yapmış olsunlar.

bazen inanmamamın sebeplerini sorguluyorum kendi kendime. ailemin eğitimli insanlar olması büyük bir etken tabii ki de. ama benim içimde de birşeyler olduğu kesin. turan dursun hoca'nın da katkısı olmuştur.

bütün bunları geçip kendimi müslüman hayal ettiğimde ise heralde tam bir müslüman olurdum diye düşünüyorum. yani allah, peygamber, kitap mantığıma uygun şeyler anlatsaydı sadece ramazanda değil hayatım boyunca koydukları kurala göre yaşardım.

örnek vereyim; ben galatasaray'a tapıyorum. ve galatasaraylı olmak için ne gerekiyorsa hepsini yapıyorum. orjinal forma alıyorum (zekat), ali sami yen'e gidiyorum (hac), tezahuratlarla sevgimi gösteriyorum (namaz), havaalanına futbolcu karşılamaya gidiyorum (umre), fenerbahçelileri ayar manyağı yapıyorum (şeytan taşlama) gibi. bunları sadece takımım uefa kupasını aldığında değil her sene yapıyorum.

ramazan müslümanı; iyi gün dostu, takımı uefa kazanırsa destekleyen adam gibi iki yüzlü.