bugün

devrimciler teröristtir iddiası

en baştan belirteyim tüm bu entry kişisel kanaatimce;

devrimci kişi amacına ulaşamaz yani devrimi gerçekleştiremezse kaçınılmaz olan sonuçtur. örneğin ayetullah humeyni, eğer iran'daki devrimi gerçekleştiremeseydi muhtemelen hayatının sonuna kadar paris'te yaşayacak ve terörist olarak anılacaktı. bugün ben ve benim gibi düşünen bazı faşist yazarlar deniz gezmiş'e, mahir çayan'a terörist diyorsak eğer, bu ülkenin askeriyle polisiyle çatışmaya girmiş olmaları, kanunsuz işler çevirmiş olmalarından ötürüdür (amaçları her ne kadar ulvi de olsa tabi neye göre kime göre). hedefledikleri devrimi yapabilselerdi zaten bizim böyle düşünme lüksümüz olmayacak, okuldaki tarih kitaplarımızda faşizme karşı savaşıp efsaneleşmiş bir devrimci deniz gezmiş anlatılacaktı.

başka bir örnek vereyim; abdullah öcalan. türkiye'de yaşayan türk-kürt-diğer tüm kökenler vatanını seven herkesin nefret ettiği bir terör örgütü lideri. şuan hapiste yıllarını geçiriyor. allah göstermesin bize o günleri yarın öbür gün kuzey ırak'taki bölgesel kürdistan yönetimi denen hede türkiye'den kendisine toprak katarsa, lafı dolandırmayayım yani türkiye bölünürse, abdullah öcalan terörist olarak mı anılacak sizce? biz yine terörist diyeceğiz ama tarih onu kürtlerin devrimci lideri olarak hatırlayacak, hem dağlarda yaşadı kaçak hayatını, hem hapis yattı, içerden çıkarsa ki inşallah imralı hayatında gördüğü son yer olacak bir de kitap yazar buyrun size devrimci.

mevcut yönetime her ne şart altında olursa olsun başkaldıran, kanunları hiçe sayarak polise-askere-sivillere silahını doğrultan kimse terörist olarak nitelenir. buna diyecek başka bir şey yok çünkü, ne diyelim saldırgan mı? banka soyguncusu ile ülkeyi bölmek ya da mevcut rejimi değiştirmek isteyenleri aynı kategoriye mi koyalım? şeriat yönetimine karşı duruşunuzda bir sıkıntı yok, bunu isteme cüretini gösterenleri kurşuna dizseler gıkınız çıkmaz ama ülke yönetimini demokrasiden tamamen uzak yöntemlerle, silahlı örgütler kurarak değiştirmek isteyenleri devrimci olarak niteleyebiliyorsunuz yüzünüz hiç kızarmadan. türkiye cumhuriyeti'nde kimse şeriat yönetimi isteyemeyeceği gibi devlete başkaldırarak rejimi değiştirme girişiminde de bulunamaz. sen silahları depolayacaksın, birkaç türkü, üç beş kitap hooop devrim-sol-falan feşmekan. hassiktir lan ordan.

her şeyden önce şunu hatırlamanız gerekir, eğer mustafa kemal planladığı devrimi yapamasaydı, osmanlı cumhuriyeti filmindeki gibi bir türkiye'de yaşasaydık, bugün onu saygıyla anıyor olmazdık.