bugün

halk cahil cumhurbaşkanını halk seçmemeli

öncelikle durumun burada geniş bir analizi var tekrar aynı sözleri etmek istemiyorum; (#1677714)

sonuna kadar doğru önermedir. cahillik burada kötü olarak algılanmamalı, bu konuda halkın cahil olduğu aşikardır. bu sistemin neler getirip, neler götüreceğini bilmeden "ben seçeyim canım" demekle olmaz.

ağzınızı açınca "ak parti halka anlayabileceği dilde yaklaşıyor" dersiniz, arkadaş ben bu halka 50 kere parlamenter demokrasiyi anlatayım, fransa'da uygulanan sistemi anlatayım, bizdeki yasalardan ve yetkilerden bahsedeyim, karşılaştırma yapayım anlar mı? kitap okuma oranı %3 gazete okuma oranı %5 olan bir ülke anlar mı? anlamaz. direkt "cahilsin arkadaş" denmiş işte en iyi anlayabileceği şekilde. anlatıyoruz, burada mürekkep yalamış adamlar bile işin içinden çıkamayınca "demokrasi arkadaş" deyip kaçışıyorlar.

sistem bakımından bunun neleri getirip neleri götürmeyeceğini bilmeyen halk bu bağlamda cahildir. cahil olmak için tahsil almamaya gerek yoktur.

demokrasi salt eşit oy ilkesi demek değildir, demokrasi salt cumhurbaşkanını halkın seçmesi de demek değildir ki, ülkemizde sistemsel sorunları çıkaracaktır.

işine gelince halkçı, işine gelince otokrat kesilenleri görüyoruz çok şükür.

bu ülkede halk yönetimi mi var? chp'sinden, akp'sine bütün partiler milletvekili adaylarını merkezden belirlemiyorlar mı? e nasıl halk iradesi? bugün gidin bakalım afyon'a, bilecik'e, adıyaman'a, şanlıurfa'ya, samsun'a yoldan çevireceğiniz 10 tane adama sorun "şehrinizin milletvekillerinin adlarını sayar mısınız?" diye kaçı sayabilecek? bırak hepsini oy verdiği partinin milletvekillerini kaçı sayabilecek? kendisini yöneten vekilinin adını bilmeyen halk cahil değil midir?

cumhurbaşkanını halkın seçmesinden önce, bu ülkenin siyasi partiler kanunu'nun değişime ihtiyacı vardır. ha tabi, demokrasiyi amaç değil de araç olarak görenler, tramvay görenler için bulunmaz nimettir böyle şeyler.

tabi cahil olmama kriteri oy vermektir değil mi? demokrasinin tek kriteri de eşit oy ilkesidir başka hiçbir şeye gerek yoktur.

aynı ibibiklere sormak isterim, bu ülkenin petrol yasası'nı referanduma sunun bakalım kaç kişi kabul edecek? hani halk iradesi ya?

parlamenter demokrasi sistemini bilmeyen cücükler içi boş demokrasi savaşçısı elbisesi giymesinler bir zahmet. ha sakın fransa ile karşılaştırmaya kalkmayın fena üzerim sizi, "onlarda da halk seçiyor, bizde de" gibi tek, abzürt ve sığ bir karşılaştırma yapmaya hele hiç kalışmayın gülünç duruma düşersiniz, o değil cehaletiniz perçinlenir.

halk cahil değil anasını satayım haklısınız o yüzden kitap okuma oranı %3, gazete okuma oranı %5, o yüzden tartışma programları falan rating alamıyor da var mısın yok musun alıyor, sabahların sultanı seda sayan alıyor. aydınlanıyoruz. ne cehaleti?