bugün

mecliste kürtçe konuşmak

anayasaya aykırı mıdır değil midir bilinmeyen durum. gerçekten bilen açıklasın.

efendim şöyle ki; ırkçı olmayan herkes bir şekilde kürtlerin varlığını kabul etmiş durumda. bu konuda hemfikiriz sanırım. ayrıca ortaya ısıtıp ısıtıp sunulan kürt sorunundan da hepimize gına geldi türkü kürdü olarak. kimsenin bu durumdan memnun olduğunu sanmıyorum. kürtleri sevmemek başlığında belirtilen üzere kimse genellemeler üzerinden bir yere varmaz. varmamalı. esas suç, esas hata budur.

ama ahmet türk'ün bu yaptığını ben mantığıma sığdıramıyorum. sonuçta burası "türkiye", dili de türkçe. şimdi şöyle bir durum var, tamam kürtlerle olan sorunun hepimiz çözülmesini istiyoruz, ama kimse bunun "yahu istedikleri olsun tamam, bağımsızlıklarını ilan etsinler madem" şeklinde bir çözümle olacağını düşündüğünü söylemesin bana. mecliste kürtçe konuşmak nedir? bunun temelini atmaktır bir nevi. sen içinde yaşadğını ülkenin, vatandaşı olduğun ülkenin dilini yok sayarak bu konuşmayı başka bir dilde yapamazsın mclis üyesiysen. çünkü sen orada her ne kadar belirli bir kısmı temsil ediyor gibi gözüksen de asıl amaca bakarsan türkiye'yi temsil etmek için varsın. bu kendi içinde bir çelişkidir.

mantıksızdır.

ve nihayetinde provokasyon kokar. kürtlerle alakalı hiçbir derdi olmayan insanı bile gerim gerim gerer. aradaki uçurumu daha da arttırmaktan başka bir işe yaramaz.
güncel Önemli Başlıklar