bugün

pokemon the first movie



Hayatımızda olan bazı şeyler, ne kadar zaman geçerse geçsin veya çevremizdeki dünya ne kadar değişirse değişsin sonsuza dek bizimle kalır. tıpkı pokemon'un 1998'de çekilen ve efsane bir müziğe sahip olan bu ilk filmi gibi. çocuk filminden çok, yetişkin filmi desek kesinlikle yanlış olmaz.

büyüdük, koca adam olduk ama yine de her izlendiğinde tüyleri diken diken edebiliyor. varoluşu sorgulayan, yaradılışı ve yok oluşu anlatan, çok derin mesajlar veren muhteşem bir dram filmidir. mewtwo'nun, mew'den klonlandığını öğrendikten sonra olağanüstü gücüyle ortalığı yakıp yıkması, varoluş amacını sorgulaması, insanlara ve orijinal pokemonlardan nefret edip, kendisi gibi klon pokemonlar yaratarak onlarla evreni ele geçirip kendilerine ait ayrı bir yaşam kurmak istemesi, mew ile olan efsane savaşı, klon ve orijinal pokemonların birbirleriyle savaşmaları, ash'ın bu savaşı durdurmaya çalışırken mew ve mewtwo'nun saldırısının ortasında kalıp taşlaşması, klon pokemonlar dahil tüm pokemonların ağlayıp gözyaşı damlalarıyla taşlaşan ash'e yeniden can vermeleri ve mewtwo'nun ash'in bu iyiliğinden, dürüstlüğünden, yardımseverliğinden ve kalbindeki güzellikten etkilenerek doğru yolu bulması ve savaşa son vermesi, hepsi efsane sahnelerdir.

mewtwo'dan bir replik bırakalım;
"artık nasıl doğduğumun önemli olmadığını anladım. kim olduğunu, armağan olarak verilen bu hayatta yaptığın işler belirler.."