bugün

george orwell

"Eşyalarını bir devenin sırtına veya bir kağnıya yüklemiş, yürüyen yada bir hayvanın sırtına binen bir göçebe her türlü rahatsızlıktan muzdarip olabilir ama en azından yolculuk ederken yaşıyordur. Halbuki bir hızlı trendeki ya da lüks yolcu gemisindeki yolcu için, yolculuk bir duraklama dönemi, bir tür geçici ölümdür. Ve yine de modern araçlarla yolculuk etmek zorundasınızdır.

Yaşlılar oğulları alman makineli tüfeklerin önünde yere saçılırken onlar güvenli yere sığınıp koyu birer vatansever olmuşlardı…1918e gelindiğinde kırk yaşın altında herkes, büyüklerine karşı öfkeliydi ve anti-militarizm havası, gelenekçiliğe ve otoriteye karşı genel bir isyana dönüştü.

Etkili bir orta sınıf işçi sendikasına sahip olamazsınız çünkü grev zamanlarında hemen hemen her orta sınıf hanımı, kocasını hile yapmaya teşvik edecek ve diğerinin işini elinden alacaktır…çalışan bir adama istemediği şeyi teklif ederseniz, o bunu istemediğini söyler orta sınıftan biriyse bunu karşı tarafı kırmamak için kabul ederdi.

…kol gücüne dayalı çalışan işçileri, işçi sınıfının tek mensuplarıymış gibi gösterme alışkanlığını bırakmak zorundayız. "
goerge orwell- wigan iskelesi yolu.