bugün

gürcistan

Çok enteresan ve cesur bir hamlede bulunmuş, kendilerine burup bir gıpta hissi ile bakmamı sağlamış olan ülke..

Bu ara, gürcistan ilginç bir yasa tasarısını oyluyor. bağışlarının yüzde 20’sinden fazlasını yurt dışından alan sivil toplum kuruluşlarına “yabancı ülke lobicisi” statüsü verilmesini öneren bu yasa tasarısına ise ilk tepkiyi abd gösterdi.

Abd adına Açıklamayı yapan sözcü; “Gürcistan’ın siyasi sistemindeki süreci devam ediyor ancak yine de getirilen yabancı ülke lobicisi yasası bizi derinden rahatsız ediyor çünkü bu tam olarak daha iyi bir ülke inşa etmeye kendini adamış Gürcistan'ın bağımsız seslerini ve vatandaşlarını damgalayıp susturacak. Bu yasanın Gürcistan'daki ifade özgürlüğü ve demokrasi üzerindeki potansiyel sonuçlarından derin endişe duyuyoruz.” dedi.

Bu konudaki rahatsızlıklarını hem kamuoyuna açık hem de özelden Gürcistan makamlarına ilettiklerini anlatan abd sözcüsü, “Bu yasa tasarısına oy veren herkes Gürcistan'ın Avrupa Atlantik geleceğini potansiyel olarak tehlikeye atmaktan sorumlu olacaktır. Bunun gibi yasalar, Gürcü halkının onlarca yıldır ifade ettiği özlemlerle, kendileri için belirledikleri gelecekle tutarlı değil.” ifadelerini kullandı.

Alenen tehditler, özelden ulaşmalar falan.. her yol mübah..

Peki bizde durum ne? Yabancı sivil kuruluşları bir yana; yabancı eğitim kurumları neden var? Ben buna anlam veremiyorum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar