bugün

islam dünyası neden geri kalmıştır

(bkz: Tasavvuf)

Hakikat akılla değil; ancak ilhamla, velayetle idrak edilebilir şeklinde disipline edilen saçmalıklar manzumesi...

Akla, bilime, düşünmeye alabildiğine karşı olan bu tasavvufcu cahiller islam'ın çağdışı, köhne bir din olduğu yönünde yapılan eleştirilere, 'ama kardeşim matematikten astronomiye, tıptan kimyaya bütün bilimsel buluşlar müslüman alimlerin keşfiyle gerçekleşti, şeklinde savunma yaparlar. Oysa onların kendi cehaletleriyle, arkaik bir mecraya çevirdikleri islam tarihinde yetişen ve bilimle islam tarihinde küçük ama parlak bir dönemin yaşanmasına katkı sağlayan tüm alimler mutelize mezhebindendiler. Buraya dikkat, bilimsel çalışmalarıyla islam'a altın çağını yasatan alimler tasavvufcuların kâfir ilan ettikleri alimlersir.

Yani aklı kullanmanin islam'ın en önemli şartı olduğunu iddia edip, kadere iman saçmalığını kabul etmedikleri için, özgürlükçü düşünceleriyle diğer tüm yobaz mezheolerden ayrılan mutezile mezhebine mensup alimlerin hepsi tasavvufa göre zaten kafirdir.

Hal böyleyken bu tasavvufcu dangozlar hangi yüzle mutezile alimleriyle gurur duyup, islama yapılan eleştirilere mutezilenin bilimsel çalışmalarını delil olarak kullanmak kaydiyla, ' hayır islam terakkiye, bilime engel değil,' diyebiliyor, bunu da anlamış değilim.

kurandan ayetleri ittire zorlaya dünyanın dondudugune dair açık seçik imalar olduğunu iddia ederler ama 'ben hz. Muhammed'inkinden daha ulvi bir Halle miraca çıkarken bana tüm gök cisimleri gösterildi ve yer küreden yükseldikçe dünyayı daha net görmeye başladım, donmedigine bizzat şahit oldum' diyen ibni arabiyi başlarının üzerinde gezdirirler. Yanılmak gibi zaafı olan akıl yetisine hakikati anlama serüveninde dümeni teslim etmek haramdır, zira hakikati ancak ilham ve velayetle anlayabilirsin diyen gazaliyi ilmin kapısı olarak görürler. Cahiller kardeşim cahiller! Yaklaşık 1200 yıldır bütün insanlığın başına belalar.