bugün

bilgisayarların robotlaşma süreci

yapay zeka gelmeden, sadece otomasyonlaşma türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde insan ihtiyacına olan talebi yüzde 20 ile 25 arasında düşürmüştür. korkunç bir işsizlik var.

finans, ekonomi, maliye, işletme, muhasebe, iktisat, bankacılık vs gibi sektörlerde bu oran çok daha yüksek. bu bölümleri okuyacağınıza gidin sanayide çalışın. çok daha emin bir geleceğiniz olur.

ve şunu söyleyeyim 18 yıllık bir yazılımcı olarak, teknolojiyi öğrenin. kavga etmeyin. dil öğrenmek istiyorsanız mesela, ingilizceden ziyade SQL öğrenin yada .Net dillerinden birini öğrenin, Java dilini öğrenin mesela... zor ama bence daha faydalı.

evet evet yabancı dil öğrenmek yerine programlama dili dedim.

ve şunu da bilin, okuduğunuz okulun binasının markası sizi piyasa da öne çıkarmaz, piyasa yaptığın işe bakar, diplomana değil..

Robotlara gelince, kaçınılmaz bir şekilde bu gerçekleşmek zorunda. insan kendisine bir rakip arıyor ve ya tanrı olmak istiyor. insan türü o kadar tehlikelidir ki kendi türünü yok edebilecek argümanı anlık haz ve zevkler için bile ortaya çıkarmaktan çekinmez.

bu pencereden dünyaya baktığınızda yaşayacağınız ortalama 70 yıl için şimdiden başarılar dilerim.