bugün

iran israil savaşı

iranın türk bayrağı taktığı savaş gemisiyle israili vurmasını istediğim savaş. sonra biz de gireriz, iran yenilince biz de yenilmiş sayılırız.
aziz nesin "türk milletinin %60 ı aptaldır" derken büyük hata yapmış(bazı kimseleri tenzih ederim), türk milletinin %90 ının aptal olduğunu, politikaya, strateji denen şeye ilgileri ve tepkiler oranını ölçerek rahatlıkla söyleyebiliriz. kapasite karpuz kadar kafatasına fındık kadar araştırma, geliştirme, algıyla; dolayısıyla fındık kadar beyinle sınırlı.
ne güzel şeydir bilmeden konuşmak, beyanat vermek, dilemek.
ulan sen git bi israilin ne olduğuna bak, politik strateji nedir bir düşün. terör örgütlerinin ne boka çalıştığını bir düşün. ülkenin gücünü bir düşün. bir ülkenin gücü ölçek' i ile alakalı değildir güzellerim. bir buna bassın kafa önce.
o adamlar fındık kadar ülkede yaşamıyorlar. israil hakkında ne biliyorsunuz, götünüzü ne kadar dar sanıyorsunuz ki birşey girmesin o kısmı anlamayadım. mangal gibi yürek var internet başında.
şu internette ahkam esen tiplerin hepsinin yüreğini gerçek hayatta toplasam bir tane barbekü çıkmaz o ayrı ya neyse.
hemen kabarın, "israil top, israil şöyle böyle" kime bu kin?
kimden nefret ediyorsunuz?
"sen pkkdan nefret edip onların militanlarını öldürmek için o nefret ettiğin ülkeye, israile yaptırıyorsun silahını, hayırdır genç?" derler adama.
ah tabi, israil zulüm yapıyor. zulmün ne olduğunu çok iyi bilirsiniz ya, zulüm flan dersiniz. bütün arap ülkeleri zulüm görüyor, bütün müslüman ülkeler zulüm görüyor. hemen savaştıralım.
ama öyle olmuyor neden? çünkü iranlılar sizden akıllı olduğundan, israile savaş açmayı akıllarının ucundan bile geçirmezler de, sizdeki o mangal yürekler harita üstünde bütün ülkeleri savaştırır, barıştırır, küresel felaketleri durdurur şen olursunuz.
boş konuşmak, boş beyanat vermek bedava olduğundan kolay tabi.
sen en başta arap ülkesi değilsin, avrupa birliğine kapak atmaya çalışan bir ülkesin. daha istediğin gibi pkk örgütünün tepesindeki adamı asamadın, yok edemedin, ordan yönetiyor örgütünü onu durduramadın. onu da sen yakalamadın zaten, zamanı geldi diye sana teslim ettiler. hala israile girelim, bayramda danaya girelim. hey yavrum. çok macera arayan varsa ülkesini savunmaya davet ederim, çoğunuz tecillisiniz, hadi tecilli olmayan da yiyorsa, halka faydalı olmak için gitsin doğuya. yürek kocaman da pıtpıt atıyor. vah anam.
şu türk kimliğim olmasa, şu ülkeyi sevmesem yemin ederim bu kadar gerzeğin olduğu yerde kalmam, tibete gider inzivaya çekilirim. "genci ne olmuş ki, geleceği ne olsun" derler yahu.