bugün

kutsalıma dokunma diyip darwin i aşağılayan insan

bir devrin batışına, bir zihniyetin çöküşüne şahitlik etmiş, vesile olmuş insandır kendisi. alkış tutun.

bütün dikkatlerinizi buraya çekerken herşeyin yerli yerince anlaşılması için konuyla ilgili bir zaman önce girdiğim şu yazıyı okumanızı istirham ederim:

(bkz: #4422670)

öncelikle, maksadım kişisel saldırı değil; yalnızca bu zihniyetin iç yüzünü, gerçekliğini ve ne kadar inanılır, güvenilir ve "dürüst" olduğunu gözler önüne sermektir. çok iyi biliyorum ki, bu başlığın efendisi, pılını pırtısını toplayıp bu diyardan göçtükten sonra suçlunun suç mahalline dönmesi gibi buralara uğramakta, belki bir heyecan içinde bu yazıyı beklemekte. bu yazı hiç var olmayacaktı; lakin alçakça akınlar sürüyor, öyleyse bu yazı gövdesini siper etsin ve dursun bu hayasız akın.

kendisinin kim olduğu hiç önemli değil, onu nasıl bulacağınızı zaten biliyorsunuz, önemli olan kendilerini düşünen ve yargılayan beyin sahibi olmakla itham eden bu zihniyetin ne kadar ince bir buz üstünde yürüdüğünü göstermek. önceki yazıda belirttiğim; "eğer dürüstse bu yazının arkasında durur" ve "buraya bizler için bir maden bırakmış" tarzı betimlemeler kendi içinde tamamen doğru olmakla beraber, aynı zamanda oltanın ucunda kıvranan bir solucan vazifesini görmekteydi. tek yapılan zaten uçuruma düşmek üzere olanı uçuruma itmekti, ve sonuç itibarıyla başarılı oldu. herkes yine kendine yakışanı yaptı. ve başlığın sahibi toz olup, uçtu gitti.

şimdi; ziyadesiyle belirtmek isterim ki, kalemimin çok keskin olduğu anlardan birine denk geldin, dahası kendi isteğinle kalemimin altına uzattığın boynunu kelimelerimle gövdenden ayırabilirim. ayırabilirim ki bir daha yazarken daha dikkatli olasın, saygıda kusur etmeyesin. ya da serbest bırakır, yüzünüzün de hiç kızarmayacağını bildiğimden karalamalarınıza dilediğiniz gibi devam edersiniz.

ama şunu iyi belle, ben de senin gibi bir insanım. seni yaralayabilirim. herkes istediğini düşünmekte, istediğine inanmakta özgürdür, ta ki karşı tarafın da aynı hakka sahip olduğu bilincine erişsin ve ona göre hareket etsin. burada yapmaya çalıştığım, tekrar yazıyorum, bu bilinçten yoksun olduğunuzu ve dürüstlükten ne anladığınızı göstermekti. eminim ki alınan cevap üstüne buralardan uçurulan o yazıyı insanlar okusa ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlardı. aklımda öyle kelimeler ve cümleler var ki buraya yazsam bütün değer yargılarını yerle bir eder. dediğim gibi, ben insanım; sen uçmaya çalışırken kolunu kanadını koparır, bacaklarını kırar seni bir köşeye atıveririm. elimde olsa boynunu koparırım. ama yine şunu iyi bil ki, belki benim gibi insanlar yüzünden düşman olduğun yaratıcının ülkesi çok geniştir, gönlü de çok geniştir. insanların sana el uzattığını göremezsin, ama onun senin ellerinden tutmak istediğini iyi bilesin. öyleyse uç bakalım küçük kuş, özgürsün. uç bakalım, onun olmadığı diyarlara doğru kanat çırp; ta ki yorulup yere düştükten sonra şu cümleyi kurasıya kadar uçmaya devam et:

"senden başkası yok"

senden
başka
yok..!