bugün

kutsalıma dokunma diyip darwin i aşağılayan insan

insan olmamakla suçlanan insan. çelişkiler içindeymiş ve aşağılık bir canlıymış.

aslında yukarıya yazdığım giriş cümlesini ve başlığı yanyana koyunca yazacak pek bir şey kalmıyor.

şimdi; bu tip yazılar pek fazlalaştı, ve ben de çok istiyorum ki görmezden gelmeye devam edeyim, çünkü malesef söylesem tesiri yok, kafa derisi kalın olanlar var, ama bazı zaman da susmaya gönül razı değil. bu özel durumda, bu saçmalık kantarının topuzunun kaçırıldığı durumda o topuzu kafalara indirmeyi borç bilirim. kısa bir çelişki analizi yapayım:

çelişkilerin insanıdır, "aşağılıktır" diyerek bu insanı tanımlayan insan; dön de açtığın başlığa bir bak. etki tepkiyi doğurur; sen başkalarını aşağılayıp böyle yazılar yazarsan kendi seviyende rakipler bulursun, göreceğin muamele farklı olmaz.

günlerdir evrimin bir inanç sistemi olmadığını, ancak ve ancak bilimsel bir teoriden ibaret olduğunu savunup duranlar; bu yazıyla evrimi inanç olarak bellediğinizi, darwin'i de kutsalınız saydığınızı itiraf ettiğinizi buraya not düşmek isterim. bu yazı referans olarak kullanılma hakkını sahibi tarafından yok edilmediği sürece kendi içinde saklı tutar.

"kıyaslama yapacak olursak, bir kişi istemediği bir duruma maruz kalıyor. bu durumdan hoşnut değil ve böyle birşeyin kendisine yapılmasının rahatsız edici olduğunu biliyor" diyerek devam edilen yazıda o kişinin istemediği durumdan kastedilen nedir? bu konuda açıklama yapılıp daha da çamura batmak istenir mi? size sopa uzatıp bataklıktan çıkarmayı isterdim ama gerçek şu ki bu çamur size pek yakıştı; öyleyse burada kastedilen şudur: biz sizin kutsallarınıza sövdük, siz istemediğiniz bir durumla karşılaştınız, içinizden bazıları bizim seviyemize inmeyi göze alıp kendi kutsalımız ve tutunacak dalımız darwin'e ve evrime sövmeye ve aşağılamaya kalktı. başlıkta tanımı yapılan insanın "önce" istenilmeyen durumla karşılaştığını hatırlatmak isterim, bu durumda "ilk başta" karşı tarafın kutsallarına "kendinizin" sövdüğünüzü de kabul etmiş oldunuz. peki ne bekliyordunuz?

kişisel bir soru: benzerleriniz gibi islam peygamberini muhammed diye çağırırken ne kadar zevk alıyorsunuz? yoksa burda da gizliden gizliye kutsala sövüp mastürbasyon yapma amacı mı güdüyorsunuz? evet, çelişkiler çamurunda boğulmak üzeresiniz.

başlık sahibine teşekkürü borç bilirim, buraya bizler için bir maden bırakmış. eğer dürüst bir insansa yazdığı yazının arkasında durur.

ve son olarak, bu yazıyı okuyup bu cümleye kadar ulaşan "darwinci kutsalcılar" *, sizlerden aynanın karşısına geçmenizi ve kendinize baktıktan sonra buraya gelip ne gördüğünüzü yazmanızı rica edeceğim. ama yapmayacağınızı biliyorum, o yüzden ben yine sorumu sorayım; peki siz, gerçekten insan mısınız?