bugün

imam hatip lisesi

1) tüm genel liselerin müfredatında yer alan derslerin(fizik,kimya,matematik,felsefe,mantik vs.) aynı haftalık ders programı çizelgesinde yer aldığı liselerdir.

2) imam hatip liseleri diğer liselerden farksız bir tasarıma mevcut olup, içerisinde laboratuvarlar, bilgisayarli egitim salonlarinın yer aldığı okullardır.(medreseler gibi değildir.)

3) imam hatip liselerinde okuyan öğrencilere (dinci, yobazlar değil) bu ülkenin modern çağdaş milli eğitime bağlı öğretmenleri tarafından eğitim verilmektedir.

4) imam hatip liselerinde okuyan öğrencileri ülkesini seven, onlara yapılan tüm haksızlıklara karşı sabırlı olabilme metanetine sahip öğrencilerdir.(bugune kadar hiç bir imam hatip lisesi öğrencilerini panzerler kovalamamıştır.) bu lisede okuyan kızlar ise inanc ozgurlugunün olduğu söylenen bu ülkede inançlarına göre giyinip okumak istemektedirler. yaşadıkları tüm zorluklara rağmen;
( http://img.villagephotos....2005-5/1017369/album6.jpg )
( http://img.villagephotos....005-5/1017369/album59.jpg )
( http://img.villagephotos....005-5/1017369/album41.jpg )
( http://img.villagephotos....005-5/1017369/album33.jpg )
( http://img.villagephotos....005-5/1017369/album37.jpg )

5) imam hatip lisesi öğrencilerin büyük bir çoğunluğu imam olmak için bu okullarda okumazlar. aldıkları eğitim diğer liselerden farksiz * * olduğu için üniversite eğitiminin onlar içinde bir hak olduğunu düşünülmeli
"-yok efendim ne demek gitsinler imam olsunlar" demek veya onların ne olacağına başkalarının karar vermemesi gereklidir.

6) bugün bu ülkede iki öğrenci düşünelim;
biri genel lisede, diğeri imam hatip lisesinde okuyor. bu iki genç lisede aynı ders eğitimlerini alıyor. dersaneye beraber gidiyorlar. oss sinavinda aynı derecede soru çözüyorlar. normal lisede okuyan isletmeyi kazanıyor, ama imam hatip lisesinde okuyan öss de aynı soruları cevaplamasına rağmen sırf mezun olduğu okul yüzünden, puanı kırılıyor. hiç bir universiteye giremiyor.
bu insanlar artık zaten öss ye girsede kazanamıyacaklarını düşünmekte ve bu gençlerin hayatlarının ilk adımlarında geleceklerine kilit vuruluyor.

şimdi birilerinin daha imam hatip lisesinin önünden bile geçmeden, ahkam kesmeleri, "-efendim buraları irtica yuvalarıdır yakalım hepsini" zihniyetinden vazgeçmeleri gerekmektedir.

ben ve birçok insan nasıl üniversite eğitimi aldı/alıyorsa bir başkalarınında bunu hak ettiği düşünülmelidir. *