bugün

maddeleri, birim taşlari olan atomlari ve maddelerin birbiriyle etkileşimlerini inceleyen bilim dali
(bkz: kimyası değişmek)
analitik kimya, anorganik kimya, fizikokimya, genel kimya, polimer kimyası, organik kimya, çevre kimyası, enstrümental analiz, gıda kimyası, ambalaj gibi alt birimleri olan bilim dalı
ruh hali. mesela; "abi bugun senin kimyan bozuk ehehehe"
(bkz: vücut iklimimin kimyası)
lise 1 de mol kavramı sayesinde öğrencileri canından bezdiren ders
ne kadar gıcık öğretmen varsa memlekette onlar seçer bu kimya branşını. ders de ders olsa. herşey ihmal edilir bu derste. yok efendim maddelerin genleşmesi ihmal edilecek, yok sıcaklık değişimi ihmal edilecek.. garibim öğrenci bişey demez ihmal eder hepsini, azıcık da dersi ihmal ediversin kıyamet kopar.

2014 yılında gelen ekleme: yıllar geçti, neler neler çalıştım, ne sınavlar geçtim. tüm bunlardan sorna anladım ki kimya gayet anlamlı, güzel bir dersmiş ama bize anlatılma tarzı çok sıkıcıymış. daha interaktif bir eğitim sistemine geçilmiştir umarım.
doga demektir. Dogadaki butun varliklar kimya ilminin içine girer. Ne demiş buyuk kimyacı : (bkz: madem geldin dunyaya otur calis kimyaya)
(bkz: sözlükteki kimyacılar)
"ilmi kimya tecrübelerle müsbet bir sat'a nüfuz eder." diyerek özetlenebilecek bilimdir.
''madem geldin dünyaya otur çalış kimyaya''
diye bir söz vardır!!
bir de şu var:
(bkz: simya)
(bkz: kimya parkı)
(bkz: petrokimya)
(bkz: petkim)
büyücülerin bilimi..
okudukça ve öğrendikçe insana garip bir mutluluk veren bilim. ama okuyup da öğrenemedikçe bi o kadar da sinir harbi yaratır.
Kimya bilimi sınırsız denecek sayıda çok bileşiğin incelenmesini kapsar ve bu konudaki bilgi ve etkinlikleri sistemli hale getirmek amacıyla birbiriyle ilgili bileşikleri, sistemleri,yöntemleri ve amaçlarını gruplayan birçok alt dala ayrılır Analitik kimya, Biyokimya,inorganik kimya, Organik kimya, Fiziksel kimya, Teorik kimya, Nükleer kimya başlıca dallardır.
lise 1 de sorumlu olarak geçtiğim ve sonraki senelerde peşimi bırakmayan öğrenilen hiçbir konusunun günlük hayatta yeri olmayan lanet olası bir ders. hiç unutmam bi keresinde 53 almıştım. aah ne günlerdi.*
anorganik olanındaki redokslara zor derken ,
analitikteki analizler çıktı bunlar daha zormuş derken,
biyokimyadaki reaksiyon zincirlerine sıfat kalmadı..lisans olarak kimya okuyanlara kalpten sabır zihin sçıklığı diliyorum..ben okumadığım halde, anatomiden çok uğraşır oldum..
(bkz: insanın sabır bağlarının koptuğu an)
fen edebiyat fakültesinde bi bölüm. okumayı çok istediğim fakat iş bulması sıkıntılı denildiği için oku(ya)madığım bölüm.
çalışanlarının beyaz önlükle gezdiği, hayatlarının büyük bir bölümünü labaratuvarda geçiren, kullandıkları malzemelere sağlık açısından çok dikkat etmesi gereken insanların çalıştıkları meslek dalı. labaratuvarda asla yeme içme yasaktır. su gibi görünen sıvı kimyasal madde olabilir. bu nedenle labaratuvar temizliğini asla temizlikçiler yapmazlar. üzücü kazalara sebep vermemek için, çalışanlar kendileri hallederler.
deneye dayalı olmasına rağmen okulda bir kez bile deney yaptırılmayan ders. zordur. ~~
bir sayısal öğrencisi olmama rağmen en nefret ettiğim ders. 3 yıldır beni canımdan bezdirmiştir. şahsen ne hiçbir kimya konusunu sevdim ne de bir kimya öğretmenini. kimya öğretmenlerininde zaten amacını çözmüş durumda değilim. sayısal bölüm seçiliyorsa eğer kimya olduğu için bir kez daha düşünülmelidir. öff kısacası kazıktır işte kazıııkkkk. yazarken bile tüylerim diken diken oldu.
bölüm olarak neden okunduğu anlaşılamayan ama evreni ve doğayı dibine kadar okumanı ve anlamanı sağlayan bilim dalı.
fiziğe ve biyolojiye nazaran,içinde kullanılan matematiği daha kolay olan bilim.
maddelerin iç yapısını araştıran bilimdir. fiziksel ve kimyasal değişimler bu bilim için önemlidir.
günümzde çok çeşit alanlarda hizmet vermektedir kimya.
nükleer sanayi, tıp sektörü, tekstil, kimyasal madde üretimi gibi sektörlerde başı çeken bilimlerden biridir.