bugün

atatürkün seçim sandığı

sandıktan çıkan yerel seçim sonuçlarını bile kabul etmeyip, iki ay süre geçiren, "hiçbir şey olmadıysa bile kesin bir şeyler oldu" diye demokrasiyi ve anayasayı hiçe sayanların, yanlış önerme ile doğru çıkarım yaptıklarını sanmaları.

1923 yılında halk fırkası, arkasından 1924 yılında terakkiperver fırka kuruldu. şeyh sait ayaklanması sebebiyle terakkiperver fırka kapatıldı ve 1927 seçimlerine tek parti ile gidildi.

1931 genel seçimlerinden önce serbest fırka 1930 yılında kendi kendini kapattı. üstelik mustafa kemal'in isteği ile halk fırkası bazı bölgelerde, bağımsız milletvekillerinin seçilebilmesi ve meclisin çok sesli olması için aday koymadı.

demokrasiyi her seferinde deneyen, parlamenter sistemden şaşmayan, kendini ve ailesini tekrar saltanat sahibi etmeyen bir kişiyi anlamak için biraz çiğ ve sığ olduğunuz için, garip garip önermeler ve tespitler yapmaya çalışıyorsunuz.

mustafa kemal ile aynı asırda yaşayan liderlere ve ülkelere baktığınız zaman, karşınıza asıl diktatörler, faşist liderler ve savaş suçluları çıkar.

atatürk bunların hiç birine benzememiş, halkının benzememesi için de elinden geleni yapmıştır.

yıllardan beri cahil cühela, örümcek bağlamış düşüncelerinizi ortaya atıp insanlardan bunlara sanki farklı görüşmüş gibi saygı göstermesini beklediniz. ama artık göte göt diyeceğiz, aptallığınızı ve sefilliğinizi her fırsatta yüzünüze vuracağız.