bugün

gözün evriminin açıklanamamış olması

aklı başında evrimciler tarafından bile yadsınamaz bir gerçektir. ispatın ne olduğunu bilen evrimciler tarafından bile açıklandığı değil açıklanması için yapılan çalışmalarda önemli gelişmeler yaşandığı iddia edilmekte olan durumdur.

ayrıca evrim teorisini açıklamak için gözün evrimi teorileri geliştirilmektedir. * *

evrim teorisi savunucuları ortaya bilimsel olarak doğrulanabilecek bir açıklama değil "olmuş olabilir" * türünden açıklamalarla dolu spekülasyonlar öne sürmektedir. yani inançlarını savunmaktadırlar. akıllı tasarım ve yaradılış savunucuları da kendi inançlarını savunmaktadırlar. evrim teorisi savunucuları henüz tüm fosillere ulaşılamadığını bir gün ulaşılabileceğini ümit etmektedirler. ortada kanıtlanmış ve doğruluğu tekrar test edebilir bilimsel bir gerçek yoktur. ümitlerle dolu bir iddia vardır. sorun olan kişisel beklentilerin bilimsellik diye dayatılmasıdır.

bu konuda sağlam bir model ortaya konulamamıştır. söylenenler eninde sonunda aynı soruya gelip takılmaktadır: doğruluğu bilimsel olarak test edilebilir bir modelin veya bulduğun bir kanıtın var mı?

tiktaalik dedikleri fosilin farklı bir timsah türü olmadığını nasıl ispatlayabilirsiniz? ya da ben eski bir timsah türü olduğunu nasıl ispatlayabilirim? iki sorunun cevabı da aynıdır. ispatlayamaz, tahmin eder, ümit eder, inanırsınız. henüz yaşayan tüm canlıların envanteri elimizde yokken, sürekli bir yerlerde yeni bir yılan, timsah, böcek vs. türü keşfediliyorken nasıl olur da ne olduğunu bilmediğiniz her canlıyı ara geçiş canlısı olarak nitelendirebilirsiniz? sadece öyle olduğuna inanırsınız. o da bilim olmaz.

gözün evrimi de yukarıda açıklanan yaklaşımla savunulan ama bir model olarak bile açıklanamayan bir iddiadır. bol grafik çizimli veya spekülatif ifadeli makaleler delil niteliği taşımaz. delil doğruluğu bağımsız olarak tekrar test edilip onaylanabilen bir olgudur.

not: richard dawkins videosu bir video şovundan daha kapsamlı olarak savunulmaya çalışılan ama ispatlanamadığı için reddedilenlerin tekrarıdır. evrimci literatüre hakimseniz yeni bir şey söylenmediğini kolaylıkla farkedersiniz.