bugün

beni ikna edin müslüman olayım

Eğer tanrının tek, kusursuz, herşeye gücü yeten, herşeyi yaratan ve mutlak şekilde kontrol eden, gören ve bilen olduğunu düşünüyor ve bir dine inanmasan bile tanrıya bu şekilde inanıyorsan Hristiyanlık, musevilik ve Müslümanlık ligine hoşgeldin demektir.

Çünkü bu üç din de aynı şeyi anlatmaktadır. Hatta o kadar aynıdırlar ki, cennet-cehennem, ahiret, aynı melekler, aynı uyarıyı peygamberler, aynı isimli Rab, hac, farklı formlarda abdest, dua, farklı formlarda namaz, oruç, peygamberleri arasında soy bağları vb...

Peki neden islam.

Şöyle ki islam, yahudilik ve Hristiyanlığın temel öğretisi olan tek Allah inancını bizzat yaşatmaya devam eden tek dindir. Ve zaten ms 600lü yıllarda gelen Kuranın değişmesi artık mümkün değildi. Yahudilik ve Hristiyanlık islamiyetten çok çok önce, kitabın korunmasının zor olduğu zamanlarda geldiği için içinde bu dinin mensuplarının da aslında bildiği eklemeler çıkarmalar olmuştur(bunlar tabi ki Allahın planı dahilinde olmuştur. Allah dinini dünya kurulduğundan beri kendi planınca tamamlamıştır bu başka bir başlığın uzunca konusu.).

işte bu değişimler sonucu Hristiyanlık ve yahudilik temel öğretisini kaybetmiştir. Yahudiler ve hristiyanlar peygamberlerin kimilerini tanrının bizzat oğlu olduğunu söyleyerek eşi benzeri olmayan tanrıya insani özellikler verme çelişkisine düşmüşlerdir. Bunun yanında tanrıyla güreşen bir Musa, kızlarıyla ilişkiye giren peygamberler, Allahın indinde sadece insan olanın yahudiler olduğu, diğer ırktan insanlar hayvan hükmündedir gibi ekleme çıkarmalarla özünden sapmıştır yahudilik.

Romada doğan Hristiyanlık ise roma imparatorluğunun dini olan paganizm ile devlet gücüyle etkileşime geçmiş tek ilah anlayışı yerini 3'ün teki oluşturduğu baba, oğul, kutsal ruh'tan oluşan pantesit bir dine dönüşmüştür.

Hristiyanlık ve yahudiliği incelediğinde bunlara takılıp kalacak ve benliğinin mantıktan ötürü kabul ettiği herşeye gücü yeten tek ve kudreti sonsuz tanrıyı(çünkü birkaç tane tanrı olması düzenin bozulması, kiminin güçlü kiminin güçsüz, kiminin etkisiz olması anlamına geliyor) sözde kabul eden bu dinler özlerinde reddediyorlar. Bu da senin onlara hakiki olarak inanmana engel olacak.

Fakat kuran ayetlerinin neredeyse tamamının ana fikri Allahın tek olduğu, eşsiz ve benzersiz olduğu, yaratılan hiçbirşeye benzemediği, geçmişi geleceği bildiği, zamandan ayrı olduğu, geçmişe, geleceğe, şimdiye aynı anda tek noktaya bakar gibi baktığı, her üçünde de hazır bulunduğu, kusursuz derecede adaletli, kusursuz derecede merhametli olduğu, gücünün kudretinin sonsuz olduğu ve bir şeyin olmasını dinlediğinde ona ol demesinin yettiği üstün, herşeyin sahibi Rab olduğu anlatılır durur. Ana fikir budur. Dinimizin özü Allahın 99 ismidir. O her yönden kusursuz Allahtır inancı. O kusursuzluk sebebiyle biz de bu dünyada ona kulluk eden iyi bireyler olmak zorundayız.

Bunun yanında dünya hayatıyla ilgili kurallar koyar. inanmayan kimileri buna itiraz eder ama bu itirazlar kişilerin kendi fikirleri olmaktan öteye gitmez.

Sağlığa zararlı, kötü hiçbir emir bulunmaz islamiyetin kitabında, bilime ters hiçbir bilgi olmadığı gibi teknik cihazlarla günümüzde ulaştığımız yüzlerce bilimsel bilgiyi barındırır içinde.

Hristiyanlık ve yahudilik de islamiyetin aynısıdır özünde ama maalesef bozularak birisi milli ve Allaha ortak koşan bir din haline, diğeri ise çok tanrılı bir dine dönüştü.

islamiyeti tarafsızca, yobaz olmayan, bilimi görmezden gelmeyen, rasyonel, kibirsiz ve aydın kişilerin çizgisiyle takip edersen aradığını kolayca bulacaksın...

*mucize konusunu bile henüz anlayamamış kişilerle din tartışırsan doğruyu bulmak yerine laklak yapmış olursun...