bugün

ölüm sayısının vaka sayısına oranı neden hep aynı

bence verilen tablo hiçbir şey ifade etmemektedir ve gereksiz buluyorum açıklanmasını. mesela 20 kişi var siz bunun 10 tanesine test yaptınız ve bunun 5 i virüs bulaşmış olsun ve 3 hastada vefaat etsin. ölüm oranı yüzde 30 deriz. ama test yapılmayan 10 hastanın belki 10 u da hasta ve bunun 5 i öldü. gizli taşıyıcılar belirti vermiyip ölenler bile olabilir belki. birde insanlara açıklanarak psikolojik baskı ve ölüm korkusu oluşturduğunu düşünüyorum.

bu hastalık kimse psikolojik yan etkilerinden bahsettiği yok ve bir uygulama ve destekte göremiyorum. okb, ansiyete, depresyon vb. etkileri olacaktır ve ya olanları tetikleyecekdir. mesela bu sağa sola izdiham felan yapanlar belki ansiyete olduğundan ölüm ve aç kalma kaygısı ile hareket ediyor olabilirler. geçen kadının biri vefat etti temizlik işini abartığından.

bence tv de kamu spotları virüsle ilgili film vari birşeyler insanları bilgilendirecek şeyler el nasıl yıkanır vb.. eğlendirecek neşelendirecek zaman öldürücü oyalayıcı şeylerde vermeliler. aksine tv de doğru düzgün birşey yok. buarada tv seyretmiyorum.

ve insanlar ekonomik olarak zorlanıyorlar iş kaygısı, gelecek kaygısı, geçim kaygısı bunada bir çare bulmalılar birşeyler açıklanıyor ama sadece sözde kalıyor insanlar kendi başlarının çaresine bakmaları bekleniyor ve bu zamanda dahi siyaset düşünülmesi üzücü bir durum. insanlar ne yapacağını bilmiyorlar kelle paçaya yönelenler, limona, sarımsağa ve fırsatçılar kıyamet kopsa kefen satarlar bunlarada bir çözüm lazım.