bugün

tatlı su demokratı

bu entry bir tatlı su demokratı tarafından, jan mayen için yazılmıştır.

sözlükteki siyasi görüşümün ne doğrultuda olduğunu bilen bilir, bilmek isteyen de hemencecik öğrenir. jan mayen'in de öyle. kendisi tunceli başta olmak üzere bir çok doğu ilinde kimyasal silah kullanılması gerektiğini söylediği için sözlükten silindi.

ben kendisinin bu başlığı ve entrysini görünce oldukça sinirlenmiştim. o başlığa cahil ergen salak ve faşist olmak diye bir bkz. verdim. bunun üzerine kendisiyle biraz mesajlaştık. aslında atılan mesajları açıklamak pek uygun değil, ama kötü bir amaç için kullanmayacağım bunları. kendisi ergen olmadığını ve gerçek yaşını söyledi. benden büyük birisiymiş. şehit annelerinin acısından ötürü bu tür bir entry girdiğini, acısını ancak böyle hafifletebildiğini, aslında yaptığının klavye delikanlılığı olduğunu ve yanlış bir yol olduğunu bildiğini de söyledi.

işte bu durum benim karşı karşıya kaldığım en zor durumlardan birisidir. yani bir an için nefret beslediğiniz birisinin size karşı samimi olması ve yaptığı hatayı kabullenmesi, sizi birden bire afallatır. sadece bir kaç entryisini okuyup birden yargılayıverdiğiniz için, suçlu bile hissedebilirsiniz kendinizi. ben de aynı düşüncelerden hareketle izlediği yolun yanlış olduğunu, böyle devam ederse o entryler yüzünden silineceğini söyledim ve entrylerini silmesini bekledim. uyardığım için teşekkür etti. ama entrylerini silmedi. neden silmedi bilmiyorum. delikanlılığın verdiği "ben lafımdan dönmem" sabitliğinden de olmuş olabilir, nasıl olsa silincem bari dursun da demiş olabilir. orasını bilmiyoruz. ama en sonunda kendisi silindi.

ben daha önce de jan mayen'lerle karşılaştım. iş arkadaşı olduk, sıra arkadaşı olduk. gayet de iyi geçindim bir çoğuyla. eğer çevremden birisi olsaydı, eminim jan mayen'le de iyi geçinirdim. işte bu yüzden kendisiyle böyle bir ortamda, bir çok laf sokmanın esnasında karşılaşmayı bir kayıp olarak gördüm. eminim ki sözlükte hala böyle gerginlik durumunda olduğum yazarlar var. birbirimizle mesajlaşmadığımız halde böyle bir gerginlik var.

ben pkk sempatizanı da olsa, en azılı faşist de olsa, insanları bu tür düşüncelere sevkeden şartları ortadan kaldırabildiğimizde, daha az nefret ve önyargı barındıran ilişkiler kurabileceğimizi, ve ülkenin geleceğini ancak böyle şekillendirebileceğimizi düşünüyorum. sanırım bu tür bir hayal (şu an için) kurduğum için de sevgi pıtırcığı, tatlı su demokratı olarak nitelendiriliyorum kimilerince. oysa ki hiç de öyle safsalak, herşeye pembe gözlükle bakan bir tatlı su demokratı değilim, hatta çoğu kimse fikirlerimin çok sivri olduğunu, kötümser yanımın bazen ağır bastığını söyler, ama emin olun "sizin deyiminizle" sevgi pıtırcığı ya da tatlı su demokratı olmak şu an türkiye'de en zor işlerden biridir. sadece kendi yandaşlarınız için değil, karşı taraf için de bol bol düşünür, of çekersiniz.

jan mayen bu entryleri girerek ne kadar rahatladı bilmiyorum. ama gerçek hayatında aynı görüşlerinin devam edeceğini biliyorum. kızacak, bağıracak, küfredecek. maalesef hiç bir işe de yaramayacak. nefretin bu kadar körüklendiği bir ortamda, bazı dostluklar başlamadan bitecek.