bugün

eğitimde neden kötüyüz

1-) AKAPE iktidarı
2-) Bu iktidarı bugün iktidar haline getiren süreçte ta 16. YY Osmanlısından bu yana var olan, düşünmeyen, sorgulamayan, bilmeyen, anlamak istemeyen kitle.
3-) Bu kitleyi var eden Arap islamı ve bunu Türk toplumuna zorla getiren 15. ve 16. YY Osmanlısı
4-) 1921'de tekrar uyanışla Arap islamı, Dincilik vs. yani Arap asimilasyonuna çok çok azaldı. Sonrasında Arap asimilasyonuna gönüllü hayranlık 1950'de Adnan Menderes ile Türklere ABD, ingilizler, israil/siyonizm = Emperyalizm tarafından tekrar yerleştirildi. 1980'de yaptırdıkları darbe (Türk tarihinde ilk sağcı, daha doğrusu islamcı darbe) ile Özal'ı başa getirdi ve şu an olduğumuz sürece gelişin adımlarını son vitese yükseltti.

ABD, ingilizler, israil/siyonizm = Emperyalizminin ürettiği bu kitlenin bir de üstüne gene ABD, ingilizler, israil/siyonizm sermayesi ile güçlenmesi ile dini kullanarak toplumda düşünecek kapasiteye sahip olmayan insanların sayısını çoğaltıp bunlardan aldığı destek ile; eğitimden adalete, sanayiden tarıma, sosyal ve ekonomik yaşam standartlarından askeri, jeopolitik vs. gücümüze kadar her şeyin canına okuması, yok oluşa doğru hızla gittiğimiz sürece bizi sokmaları gene eğitim gibi diğer deformasyonların da sebebi.

Türklerin Türkiye'deki islamın ta Selçukludan bu yana aslında islam olmadığını, aksine bildiğin Anadolu Türkü dini (Veya bildiğin GÖK TENGRi inancı!) misali bambaşka bir din olduğu, fakat bu dinin özellikle son 18 Yılda tamamen gerçek islama (Gerçek islam =Arap, Afgan, Afrika vb. ülkelerdeki yaşanan islam türü) haline geldiğini görüp, inandıklarını sandıkları dini gerçekten okuyup, araştırıp bu dinden tamamen çıkması ile islam Türk toplumundan çıkarsa; Türk toplumu var olan problemlerinin % 90'a yakınını hiç zorlanmadan aşabilir.

Yer yüzünde din tarifine uyacak şekilde kalan tek din islam dini. Musevilik, Hristiyanlık, Budizm, Paganizm vb. diğer hiç bir din zaten bizzat bu dinlerin yoğun olduğu yerlerde artık hiç talep görmediği gibi, din olmaktan tamamen çıkmıştır. Zaten bu milletlerin toplumunda Deist ve Ateist sayısı neredeyse her hangi bir dine üye olanlardan çok daha fazla hale geldi. inandığını iddia edenlerin de inandıklarını iddia ettikleri din ile uzaktan yakından alakası yok.

Türkiyede ise insanlar hiç bir şekilde bizzat inandıklarını sandığı dinin kitabını dahi okumadıkları için Müslüman olduğunu islama inandığını sanıyor. Ciddi anlamda okuyanlar da hızla dinden çıkıyor. Bu sayı arttıkça insan rasyonel düşünmeye, objektif bakmaya, her şeyi akıl, mantık, bilgi ve vicdan ile ölçmeye başlar, haliyle empati yapma yeteneğine kavuşur ve çözümleri de en mantıklı, adil, toplumda yaşayan her canlının ortak çıkarına yönelik olur.

Böyle insanların çoğaldığı toplumlar hızla her anlamda gelişir, geliştikçe eğitim vb. sorunları hiç yok denecek kadar azalır veya tamamen çözümlenir...