recep tayyip erdoğan

gündem değiştirme ve gündemi belirleme konusunda danışmanları ile birlikte mükemmel başarılı olan türk siyasetçi.

iyidir, kötüdür kendi içimizde bunu tartışırız ama başarılı olduğu gerçeği yadsınamaz.

bugün çıkıp "atatürk fetöcüydü." şeklinde bir açıklama yapsa, 3-4 gün boyunca tüm muhalifler önce atatürk'ün fetöcü olmadığını ispat etmeye; daha sonra bunun yalan beyan olduğunu hukuki sınırlar çerçevesinde kırmadan, gücendirmeden, başını belaya sokmadan, çekingen tavırlarla, aman diyerek anlatmaya; zaman diliminin farklı olduğunu anlatmaya uğraşır durur.

hatta bununla birlikte ak-troller de atatürk'ün fetöyle olan montajlanmış bir fotoğrafını yayınlamaya, diğer muhalif kesim de sosyal medyada "bu fotoğraf montajdır." minvalinde açıklamalar yapmaya devam eder durur.

hatta sözlükte bile "erdoğan'ın atatürk fetöcüdür gafı" şeklinde başlık açılıp binlerce entry girip, düzinelerce satır yazılıp çizilip güler eğleniriz kendi içimizde. ama ayak uydururuz o gündeme bir şekilde.

sonuç:

gündem değişir. amaç başarıya ulaşmıştır.

yıllardır süregelerek hala bunu anlamıyorsak biz daha beter durumdayız demektir. görmezden gelmek, önemsememek, sağduyulu davranmak daha doğru diye düşünüyorum. yani karşı tarafın başarısının en büyük sırrı, bir taş atıp çekilmesi. bizim de o taşla oynayıp durmamız.