bugün

yeni jenerasyonun chp li olması

Her 2 yazardan 1inin aktrol olduğu ulu boşluğuna bir de ben boş yapmak istemediğimden pek yazı yazmam. Ama madem yeni jenerasyon dedik açılın gayrı 01li kardeşiniz geldi.

(bkz: şaka maka 01lilerin 17 yaşında olması) dimi ben de inanamıyorum.

Her şeyden önce yeni jenerasyon öyle pek siyasetle ilgilenmiyor. Sizde tahmin edersiniz ki futbol, instagram, gratis, vücut vücuuuuut vöcoooooootttt diyen tiplerden eksik olmuyor başımız. Tabi bir de evde günde 6 saat ders çalışan haritada vanı marmara bölgesinde arayan tiplerimiz var. Istisna yaşıtlarımı sevgiyle saygıyla yanaklarından öperim.

Ancak bu siyasetten uzak gençlik de hayatının bir yerinde fark ediyor bir eksiklik. Ya kendisi ya ailesi ya da başka yakını bir haksızlığa adaletsizliğe uğruyor. Günlük yaşam içerisinde bir ton saçmalık görüyor. En basitinden dâhil oldukları/olduğumuz eğitim sistemi bile bu ülkede bir şeylerin yanlış gittiğini oldukça iyi bir şekilde kavratıyor bizlere.

Yani diyeceğim evet bu nesilde bir akp düşmanlığı var Ama onun yerine ben şunu savunuyorum şu güzel dedikleri bir durum yok. Savunacak birisinin olup olmadığını söylemiyorum ben sadece durumu açıkladım.

Ha yine de savunan var mı? Var tabiki onlar da anadan babadan chpli veya başka görüşe sıkı bağlı insanlar.