bugün

bir simülasyonda yaşıyor olma ihtimalimiz

Uzayda yer alan bir gezegende hapishanedeyiz. Çevremizde hiçbir yaşam verisi yok. Biri bizi buraya getirmiş çünkü bizi üretecek ne bir ağaç ne de bir bitki örtüsü var. Düşünüyorum. Makine yapıyorum, büyük binalar yapıyorum, eğitim alıyorum, okumaktan zevk alıyorum, üzülüyorum, seviniyorum, aşık oluyorum ama hepsini bu gezegende yapmak zorundayım. Hapishane gibi bu gezegen, birisi benim buradan çıkmamı istemiyor. Süremde kısıtlı aynı zamanda şansa bağlı. Küçükken karınca yuvalarına su dökerdim. Birileri de keyfi olarak uçaktan attığı bombalar ile beni öldürebilir. Birileri beni ana karnındayken düşünebilir. Birileri beni zengin edip 99 yaşına kadar da yaşatabilir.

Çok zengin bir ailenin Newyork taki evladı da olabilirim. Veya akşam nasıl karnını doyuracağını düşünen bir hint fakiride.

Galiba biri bizi gözetliyor ve bundan çok zevk alıyor. Onun için çok istiyorum ölümü. Çünkü biliyorum bu bir oyun ve hiçbirşey olmayacak ve belki ölünce gerçekleri öğreneceğim. Zaten ölüpte yok olursam gerçektende yazık olacak.