bugün

boşanan erkeğin ömür boyu nafaka vermesi

nafaka dünyadaki en iğrenç şeydir. belki kadınlar bunun farkında değil ancak bu nafaka işi kadınlığa edilmiş en büyük hakarettir. kadın ile erkeğin eşit olmadığı nafakadan bellidir. kadınlar aciz varlıklar mıdır ki nafaka alıyorlar erkekten? kendi çalışıp kendine bakamıyor mu kadın?

işin içinde çocuk varsa o ayrı tabiki. adam kendi çocuğu için para vermeli mutlaka. kendi çocuğun sonuçta eşek gibi vereceksin. her türlü bakımını da üstleneceksin. ancak çocuksuz boşanmalarda nafaka akla mantığa aykırıdır.

ben evlendikten 6 ay sonra boşanan ve 10 yıldır nafaka alan kadın tanıyorum. nafaka kesilmesin diye başka bir adamla evlenmiyor ama yıllardır beraber yaşıyorlar.

adam 6 ay evli kalmış, 10 yıldır kadına nafaka ödüyor. başkasıyla evlenmiş mutlu bir yuvası olmuş, hatta ikinci evliliğinden çocukları da olmuş, ama hala 10 yıl önce yaptığı evlilikten dolayı yabancı bir kadına para ödüyor. kendi öz çocuklarının hakkı olan parayı yabancı bir kadına ödüyor.

o kadın da hem evlenmiyor, hem de sigortalı bir işte çalışmıyor nafakası kesilmesin diye. yıllar önce 6 aylık evli kaldığı kerizin parasını alıyor sürekli. iğrenç bir adalet sistemi...