bugün

counter strike global offensive

Uzun bir süre ara verdikten sonra şu sıralar tekrar başlamaya karar verdiğim oyun. En fazla dmg'ye kadar yükselebilmiştim. Bu oyun multiplayer fps olmanın öte yanında insanın dünya geneli ile ilgili sosyolojik kazanımlar elde etmesini sağlıyor. Mesela şunu tecrübe ettim her insan kendi ülkesinin özeti gibi. Ruslar, polonyalılar, doğu avrupalılar ve türkleri gördüğünüz an cüzzamlı görmüş gibi o serverdan kaçın. Bir saat içerisinde adeta kanser, verem, dizanteri gibi bütün hastalıkları geçiriyorsunuz. Gram ingilizce bilmezler, oynamayı bilmezler, info vermezler, hile kullanırlar, maskaralık peşinde koşarlar, 2 liralık mic'leri ile insanın başını şişirirler. Fakat bir alman, ingiliz, kanadalı falan acayip kafa insanlar. Strateji olsun, info olsun. Adam iyi oynayamıyorsa bile kızamıyorsunuz. Çünkü bu açığını mutlaka info vererek falan kapatıyor. O da olmasa muhabbetleri sarıyor. Adamlarla oynarken 16-0 yenilseniz bile oyundan zevk alıyorsunuz.

Bunun haricinde baş belası awpcileri scar ile avlamak aşırı zevkli oluyor. Özellikle dust 2de ct iseniz car'a auto sniper ile pusun. Short ve mid to b'yi aynı anda kesin. Tabi bu sırada birinin sizi longdakilere karşı koruması lazım. Bu şekilde çok awpci avladım. Bu arada oto sniper kullandınız diye bir takım awpciler size noob diyebilir. Bunlar 2000'li yılların başında half life oynarken ''süpürge almak yok yeaa'' diyen kişiler. Gülünüz geçiniz. Tek mermi ile öldüren silah kullanıp da size noob demeleri de ayrı bir ironi zaten. Paranız azalmaya başladığında da scar yerine aug alabilirsiniz aynı işi görüyor. Yalnız her üç roundda bir yerinizi değiştirin. A side'da dürbünlü silahlarla sote atılacak bir sürü yer var. Bu yerleri iyi değerlendirin.

Bu arada şunu da söyleyeyim bu oyun yavaş yavaş ölmektedir. Oyuncu sayısı geçmiş yıllara kıyasla epey azaldı. Size tavsiyem envanterinizde ne varsa satıp paraya çevirin. Trade ban olayı ve özellikle aktif hile kalkanının olmayışı bitirdi bu oyunu.