bugün

5000 yıllık kürt tarihi

bunu iddia etmek akadlar-sümerler gibi tarihe damgasını vurmuş mezopotamya uygarlıkarın kültürünü çalmaktır. hırsızlıktır, karaktersizliktir, tarihin görüp görebileceği en büyük ezikliktir.

bahsedilen uygarlıklardan günümüze kalan bir avuç süryanidir ki bunların da kürtlükle alakaları yoktur. süryaniler bugun çıkıp abuk sabuk beyanlarda bulunmazken bunu kürtlerin yapması çok büyük terbiyesizliktir.

kültür oluşturulur, çalınarak elde edilmez. bugün güneydoğuda yaşayan kürtlerden hangisini sümerler hakkında bilgisi var?

tarih bir bilimdir, bokunu çıkarmayalım lütfen. faşizan bir kürt sitesinden copy-past yaparak kürt kültürü-tarihi oluşturamazsınız. ben de o zaman kıçımın klenarını kaynak gösterip binlerce milet uydurabilirim bu topraklarda yaşamış. bilime saygı adına bu saçmalığa bir dur deyin.

daha önce girdiğim bir entryden alıntı ile yazımı sonlandırırken, küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperim.

--spoiler--
kürt halkı tabiri, türklerin anadoluya gelmesinden sonra fırat-dicle etrafında yerleşen bir kısmının zaman içerisinde arap ve iran kültüründen etkilenerek kendi etnik yapılarını oluşturması sonucu ortaya çıkmıştır.
--spoiler--