bugün

bu kadar köklü olup da ermenice gibi bir alfabesi bile bulunmayan milletin yer arama cabası. indiana jones da kürttü . atatürk de. orhan pamuk zaten kürt. aslında herkes kürt.
yalan olduğu cümlenin giriş bölümünden (5000)anlaşılan değerlendirmedir. aslına bakılırsa cümlenin şöyle olması lazımdı: 50.000 yıllık kürt tarihi. hatta adem ve havva dan önce vardı kürtler demek dahi, daha doğru olurdu.
yalan yanlış bir bilgidir. hadi gerçek olsa bile 13000 yıllık türk tarihinin yanında yine küçük kalmaktadır.
5000 yılda hiçbir yerleşim birimi, dikili abide, tarım aleti vb. birşey bırakmadan var olan! tabir-i caizse karda yürürken izini belli etmeyen tarihtir. tebrik etmek gerekir.
Binlerce yıllık ortadoğu tarihini 200-300 yıllık bir kavme maletmeye çalışan gördüğüm en mal önerme. Kürtçe dediğiniz incelendiğinde türkçe-farsça-arapça karışımı bir dil. bu saydığınız devletler kurt devleti ise ne olduda 3000 yıl devlet kurmadılar. okadar insana ne oldu. çünkü o nüfüs şimdiye kadar milyarları bulmalıydı.o kadar eski bi çin var oda ortada.
acaba internete ben ademin oğluyum yazsam, bunuda ademin oğlu olduğuma kanıt olarak gösterebilirmiyim?
5000 yıllık tarih sahibi olup , bayraksız, marşsız, topraksız olmaktır.
herkesin bildiği gibi ''tarih yazı ile başlar''. kürtler ise yazı ile türkiye cumhuriyeti sayesinde tanışmışlardır. dolayısı ile yanlıştır.
312893128973819731 yıllık russian institute tarihinin yanında umrumda olmayan tarihtir. adamlar iyi film çekmiş bea...
yok değildir, vardır. kürtlerin de bir tarihi vardır. efendim günümüz kürtlerinin ataları olduğu söylenen medleri araştırmıştım ben de bir zamanlar.

lakin mühim olan kaç bin yıllık tarihinin olduğu değil; o yıllar arasında neler yaptığındır. abojinlerin de bir 40000 yıllık tarihi vardır da kime ne katkı sağlamıştır?
bu kadar koklu ** tarihi olan bu uygarlık acaba neden bir devlet kuramamıstır? yoksa kurmustur da bize mi açıklanmıyordur? şu an çoğu insanın gözünde kurtler egitimsiz turkler olarak gorulup * "ya onlar zaten türk ün dağlısı değil mi!" seklinde nitelendirilmektedir. bu kadar koklu bir tarihe sahip olsalardı bu tarz eleştiri , aşagılama , kucuk gorme vb. şeyler içeren laflara maruz kalmazlardı diye düşünüyorum.
birden bire cem yılmaz'ın bir gösterisinde yaşlı teyzeyi işaret ederek;
- bu teyze buradaydı, salonu onun üzerine kurdular.
söylemi akıllara düşmüştür.
ya ben var ya, neyse bir şey demiyorum...

edit: ulan ne eksiliyorsun, adam espiri yapmış o aklıma geldi.
edit2: o değil de 5000 çok değil mi? en son ne olur? hatta fiş almazsak ne olur? *
5000 yıllık kürt tarihi aslına bakılırsa bizim paradan sıfır atmamız gibi onlarında sıfır eklemesi durumundan kaynaklanır.
10 kasım 1938 atatürk'ün ölümünden sonra yabancı ülkeler tarafından başlatılmış olan tarihtir.

ha bi de bunu anlamayıpta 5000 10000 15000 yıl geyiği çıkaranlar var. onlara da şaşırmıyorum sadece soruyorum. içkiyi nerden alıyorsunuz? gidip bende alayım o kadar içiyorum yine böyle saçmalayamıyorum.
bunu iddia etmek akadlar-sümerler gibi tarihe damgasını vurmuş mezopotamya uygarlıkarın kültürünü çalmaktır. hırsızlıktır, karaktersizliktir, tarihin görüp görebileceği en büyük ezikliktir.

bahsedilen uygarlıklardan günümüze kalan bir avuç süryanidir ki bunların da kürtlükle alakaları yoktur. süryaniler bugun çıkıp abuk sabuk beyanlarda bulunmazken bunu kürtlerin yapması çok büyük terbiyesizliktir.

kültür oluşturulur, çalınarak elde edilmez. bugün güneydoğuda yaşayan kürtlerden hangisini sümerler hakkında bilgisi var?

tarih bir bilimdir, bokunu çıkarmayalım lütfen. faşizan bir kürt sitesinden copy-past yaparak kürt kültürü-tarihi oluşturamazsınız. ben de o zaman kıçımın klenarını kaynak gösterip binlerce milet uydurabilirim bu topraklarda yaşamış. bilime saygı adına bu saçmalığa bir dur deyin.

daha önce girdiğim bir entryden alıntı ile yazımı sonlandırırken, küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öperim.

--spoiler--
kürt halkı tabiri, türklerin anadoluya gelmesinden sonra fırat-dicle etrafında yerleşen bir kısmının zaman içerisinde arap ve iran kültüründen etkilenerek kendi etnik yapılarını oluşturması sonucu ortaya çıkmıştır.
--spoiler--
(bkz: dilin kemiği yoktur)
gereksiz bir ispat çabasının ürünü olan başlıktır. çünkü bu yaklaşım tıpkı cımhuriyet kurulduğunda türklerin kökenini hititlere kadar götürmek gibi anlamsız bir çabadır.

kürtler açısından tarihin en büyük önemi kanımca şudur: kürtlerin bu coğrafyanın otokton yani yerleşik halkı olduğunu göstermesidir.
yaklaşık 100 yıl önce ingilizlerin kışkırtmasıyla başlayıp yaklaşık 50 ya da 70 yıl sonraki büyük isyanları sonucu tamamen ortadan kaldırılmalarıyla son bulacak tarihtir.
güzel bir fantastik romanın adı olabilir.
nerden ve kimlerden geldikleri, aslı belli olmayan vatan haini, yediği kaba tükürecek kadar basiretsiz, çok hızlı üreyen isyancı, bu ülkede yaşamayı hak etmeyen bir toplumun olmayan 5000 yıllık tarihine aklı sıra kendi cücük kadar beyni ile etrafındakileri inandıracağını zanneden tarihsizlerin kıçından uydurdugu tarih.
5000(!) yıl boyunca bir devlet kuramamış birtopluluğa ait olduğu söylenen olmayan tarihtir. Bu toplulukla ilgili tarih arayanlar yavuz döneminden günümüze kadar ki sürede meydana gelen onlarca isyana baksalar yeterlidir.
gerçek olsaydı bile içerisinde bir tane bile devleti barındırmadığı için gurur duyulacak değil, utanılacak tarih olurdu.
iyi bir yalancının ürünü olabilecek hikayedir.
son 500-600 yılını görmüş olanların 100 yıla çektiği tarihtir.
kürtler 100 yıl önce "zembilliler" olarak adlandırılırdı. çünkü gökten indi bu herifler.

o değil de 1071'de geldiğimiz anadolu biz geldiğimizde boş muydu?
su uc dvd de ozetlenmistir.

underworld
underworld evolution
underworld rise of the lycans