bugün

amazon com

bizim bu müşteri sadakatine olan seviyelerine erişmemiz mümkün değil dediğim kitap satış devi. başımdan geçen olayı kısaca anlatayım:

stephen king'in dört tane ciltli kitabının siparişini verdim. birisi ciltsiz basım(karton kapaklı) geldi. hemen amazon live chat'i açtım ve yazışmaya başladım. önce özür dilediler. ve dediler ki size ücret iadesi yapacağız. ben de kitabı nasıl geri göndereceğim dedim. buraya dikkat, kitabı geri göndermenize gerek yok. satabilir, bağış yapabilir veya sizde kalmaya devam edebilir dediler. ben de ödemenin tamamını istemediğimi, bunu ahlaki bulmadığımı sadece ciltli baskı ile karton kapak edisyonu arasındaki farkı istediği söyledim. biraz beni beklettiler. sonra dediler ki biz bu fiyat farkını hesaplayamadık siz de bize yardımcı olun, beraber belirleyelim. tahmini ne kadardır dedi. ben de onlara bir fiyat söyledim ve dedim ki bu yardımınızı gördükten sonra artık bu geri ödemeyi istemiyorum. sizden kitap almaya devam edeceğim ve bu yaklaşımınız için sizi tebrik ederim.

sonuç olarak harbi büyük firmalar. boşuna amazon olmamışlar. bu bir yalakalık falan veya duyduğum eziklik değil. adamlar işlerini çok iyi yapıyor, müşteri sadakati sağlıyorlar. böylece sen onlardan alış veriş yapmaya devam ediyorsun.