bugün

üniversitede karşılaşılan dumur olaylar

Yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak yazılmıştır....
üniversite sınırları dahilinde olmasa da üniversiteyle alakalı bir dumurdur.

Ilık bir agustos akşamı idi. rüzgar hafif hafif esiyordu. dört makina mühendisi adayı ve bir işletmeci adayı evden almış oldukları cep harçlıkları ile safiyane bir şekilde ilerliyordu. birden bir karartı farkettiler. yaklaştıkça karartı büyüdü büyüdü... sonunda karaltının bozulmuş olan devasa arabasının kapısı ile uğraşan bir insan evladı olduğunu farkettiler. arabanın yanına vardıklarında işletmeci *, okuduğu bölümünde verdiği bir girişimcilik ile, atıldı ve tiz bir sesle ' merhaba amca, nasıl yardımcı olabiliriz' dedi. . bir üniversitede makina mühendisliği otomotiv bölüm başkanı olan adam 'siee' der gibi bir bakış attı. bakışlarından adeta " ben bunca yıllık prof. um yapamıyorum arabanın kapısını, sen nahhsıll yapacaksın" ifadesi bariz belli oluyordu... ama karanlıktan adamın yüz ifadesini göremeyen işletmeci makina mühendisi olan diğer dört arkadaşına dönerek ' siz bakın bakalım anlayacak mısınız ' dedi. arabası ile uğraşan adamı tanıyan ve kaliteli olan bir makine mühendisi adayı saygıyla önünü ilikledi ve kısık bir sesle " biz o kadar anlamayız bu işlerden " dedi. Halbuki bu sözleri söyleyen ve aynı zamanda kaliteli olan bu makine mühendisi adayı, üniversitesinde otomotiv bölümünden dersler alıyordu ve deli gibi arabalardan anlıyordu. Arkadaşlarının bu saygılı hareketlerine anlam veremeyen ve araba sahibinin prof. olduğundan habersiz safiyane işletmeci adayı gülüyor ve arkadaşlarına " siz kaç senedir okuyorsunuz ama basit bir kapı kolundan bile anlamıyorsunuz, beceriksiz herifler , bütün makineciler beceriksiz olmak zorunda mı ya " deyiverdi. Arabası ile uğraşan ve aynı zamanda prof olan rektör adayı adam hızla başını kaldırdı.. adamın yüzü önce hafif pembeleşti sonra hafif hafif renk atarak morardı daha sonra rektör adayı olan o adam hırsla arabasının kapısını çarptı ve kapı anlamsız bir şekilde düzeldi..bu olaya anlam veremeyen işletmeci adayı umursamaz bir tavırla arkasını döndü ve yoluna devam etti. bilmeden okuduğu üniversitenin muhtemel rektörünü çarşı yapan genç , gene bilmeden tarihe geçiyordu.. iyi ki gece karanlıktı ve diğer makine mühendisi adaylarının yüzleri karanlıkta kalmıştı. Yoksa makine mühendisi adayları her şeyden habersiz bir işletmeci yüzünden derslerinden geçemeyecek hatta okulu bırakmak zorunda kalacaklardı.

Sonuc olarak, siz siz olun ve muhtemel rektör adayının rektör olabileceği ihtimalini göz önünde tutarak, onu çarşı yapmayın.. bari yanınızdaki mühendis adaylarına acıyın.. yazık yavv..

Not: bu hikaye yaşanmış olup kahramanları hala aramızda dolaşmaktadır. Rektör adayının tepkisini çekmemek ve okulu bitirebilmek için isimler verilmemiştir. *
(bkz: uludağ üniversitesi)
(bkz: ali sürmen)