bugün

gluten intoleransı

buğdayın ıslah edilmesiyle ortaya çıkan hastalık. bundan yıllar yıllar önce, amerika "açlığı önleme(!)" bahanesiyle, buğdayın genetiğinin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor ve buğdayın genetiğini değiştirip, kromozom sayısıyla oynayarak bugünkü cüce buğdayı üretiyor. ah canım, açlığı önlemeye maden o kadar heveslisin, o zaman neden afrikalıların topraklarına uyuşturucu ekip de topraklarını kurutuyorsun; sen bıraksan, topraklarını kurutmasan, adamlar toprağı ekip biçer tarımla uğraşırdı ve aç kalmazdı.

işte bu genetiğiyle oynanmış buğdayın gıda endüstrisine girmesinden sonra çölyak ve gluten intoleransı gibi hastalıklar patlıyor tüm dünyada. ve hollanda'da savaştan sonra büyük kıtlık olduğunda, hiç ekmek pişmediği ve açlık olduğu için, çölyak hastalığının ortadan kalktığı, gösterilmiş. bir doktor, bunun kayıtlarını tutmuş. büyük kıtlık zamanında açlıktan ekmek bulunamayınca, çölyak şikayetleri ortadan kalkmış.

ama günümüzde gıda endüstrisinde içine gluten girmeyen ürün neredeyse kalmadı ve glutene bağlı hastalıklar patladı. bunları ben söylemiyorum. hepsi, referanslı bilgilerdir.

örneğin diyabetin de gluten yüzünden arttığını söylüyorlar ve tip 2 diyabetin, glutensiz beslenme sayesinde tam şifa ile iyileştiğini söyleyen doktorlar var. ama bu gelişmelerden haberi olmayanlar, diyabet hastalarına, tahılsız beslenme vermek yerine, tam tahıllı beslenme veriyor ve tam tahıllı diyetlerle de hiçbir hastanın iyileşmediğini söylüyor bazı doktorlar.