bugün

ekonomi kötüyse neden herkeste iphone 7 var

çünkü bizde ihtiyaçlar piramidi/hiyerarşisi tersten işliyor amına koyim! maslow gelse memlekette iki rekat gözlem yapsa, teorisini revize ederdi.

adam asgari ücretli, ayda bir evine kırmızı et ya götürüyor ya götürmüyor ama elinde şekil şekil akıllı telefon var. soruyorsun taksitle aldım diyor. pezevenk mail mi atıyorsun, internetten anında işlem mi yapıyorsun kopyalayıp yapıştırıyor musun diye soruyorsun yok abi youtube izliyorum diyor.

ulan önce bi fiziksel ihtiyaçlarını gider be. 33 yaşındayım, çok şükür kendime yetecek kadar kazanıyorum 500 tllik telefon kullanıyorum. neden? çünkü o kadarı ihtiyacımı karşılıyor. ayfon 7 olunca bana bi getirisi olmayacak çünkü. mailimi atıyorum, whatsapptan evrakımı görüntülüyorum, telefonla uzun süre konuşabiliyorum ama snap atmıyorum. youtubea girip komik videolar izlemiyorum.

yani gösteriş merakı ve manyakçasına tüketim üzerinden ekonomi değerlendirilemez bizim memlekette. eve kırmızı et giriyor mu? 2 haftada bir çocuklara balık yedirilebiliyor mu? sanayideki ustam işini bitirip dükkanın önünde bi yorgunluk birası içebiliyor mu? mesele bunlar.