bugün

mustafa kemal atatürk

sözlerini tekrar okuyup, anlayıp, neden bunları söylediğini sorguladığımızda, aslında ne denli önemli birisi olduğunu anlayabiliriz.
neden bazı kişilerin bu adamı önemsiz birisiymiş gibi sunmaya çalıştığını da anlayabiliriz.

hayatını bilimi anlayıp bilimi kullanarak bilimsel temeller üstüne kurulu bir devlet inşaa etmeye adamıştır. oysa günümüzde osmanlı imparatorluğu hayaliyle yaşayanlar, kurulduktan sonra kısa sürede parçalanacağını bile bile, bu sağlam devleti bozarak hayallerindeki varsayıma çevirmeye çalışmaktalar.

mustafa kemal atatürk, bizlere "eh işte sıradan bir askerdi ya, faşistti, diktatördü, boşver ya neetçen onu!" diye öğretilmekte. ancak gerçekten gidip adamı incelerseniz, ne denli büyük birisi olduğunu görme şansı edersiniz.
leonardo da vinci, nikola tesla, ömer hayyam gibi, dünyanın en önemli dahileri arasında yer aldığını da farkedebilirsiniz.
kendisi bir bilim adamı değildi, asker olarak yetişmişti, ve bir imparatorluğun en problemli zamanında gelmiş, mecbur kalıp her şeyi sıfırdan yaratmakla uğraşmak zorunda kalmıştı.
ancak kalbinde bilimin ne kadar büyük yeri olduğunu, öğretmenlik mesleğine hayranlığını, sözlerinde, yazılarında, çalışmalarında bulabiliyorsunuz.