bugün

rusya nın pyd yi moskova ya davet etmesi

http://www.uludagsozluk.com/e/35317702/ öncelikle daha önce rusya hakkında girdiğim entry'i takdim edeyim. bu entry'i okuduğunuzda meselenin hassaslığıda anlaşılacaktır.

evet arkadaşlar türkiyenin sistem arayışlarında artık bu işin nihai bir çözüme ulaştırılması hususunda birşeyler yazmıştım. sadece türkiyenin değil. dünyanın evrildiğini yazmıştım. lakin bazıları farklı şekilde anladılar bu yazılarımı ilerleyen zamanlarda daha iyi anlayacaklardır.

türkiye; içte değil, dışta da soft dikta dediğimiz yönetim şeklini uygulama yoluna gitmelidir.

davutoğlunun ve ekibinin yıllardır türkiyeyi mahküm ettikleri 'sistemsizlik sisteminin' artık bir adının konulması şart olmuştur.

en kötü sistem dahi, sistemsizlikten iyidir.

rustan dost olmaz. bu ezelden beri gelen atasözüdür. öncelikli olarak rusyanın evrensel büyüklüğünü kabul etmek zorundayız. yarın farklı bir terör örgütüyle moskovoda görüşme yaparsa malesef ki sesimizi fazla çıkartamayız.

türkiye bölgesel güç olmak vizyonundan sıyrılıp, dünya gücü olma vizyonuna geçmedikçe, bazı şeylere cesaret etmedikçe. iç siyasette boş meselelerle uğraşmayı bırakmadıkça bu tip olaylara maruz kalacağız.