bugün

x men apocalypse

2016 yapımı 144 dakikalık aksiyon/macera/bilim-kurgu filmi. imdb puanı 7.1
Civil war dan çok daha iyi olmuş, ama bir kaç sahne dışında tatmin etmedi.
x-men evreni daha ilgi çekici. Avengers team bir yerden sonra sıkıyor, çünkü bok gibi filmler çekiliyor ama x-men öyle değil. Her karaktere ayrı ayrı film yapsalar, sıkılmadan izlerim.

--spoiler--
Filmin en beğendiğim karakteri yine quicksilver oldu, onun sahneleri filmin en sevdiğim kısmını oluşturdu. evan peter çok şeker çocuk ve en iyi quicksilver karakterini canlandıran oyuncu. Bir solo filmi yapılsa keşke.. görsel

Apo(apocalypse) ve raven'i hiç sevmedim. Jennifer uyuzuna sinir olduğum için gözümde gül gibi mistik'i bitirdi. Apo dandik olmuş, doğrusu büyük ve uzun bir mücadele bekledim ama olmadı. Magneto'nun sahneleri dram yüklüydü, bu sefer azıcık sevdim herifi.

Birtanecik xavierim yine acılardan acılara sürüklendi, bütün dertler hep bu adama kalıyor. Üstelik her kötü karakter, ondan bir şeyler alıyor. Magneto bacaklarını, apo saçlarını aldı. Diğer filmde böbreklerini çalacaklar diye korkuyorum * bacaklar gidince çok ağlamıştım, o son sahne bitirmişti beni. Şimdi saçlar gitti yine üzüldüm, karizmasını sarstılar adamın. Bir ömür profesör yumurtakafa olarak yaşayacak.. james mcavoy her filmde beni hem ağlatıyor hem de kendine hayran bırakıyor. Bu adamın gözleri dolunca çok fena oluyorum ben *

Bu arada, alex nereye kayboldu? quicksilver patlamadan onu kurtarmadığına göre ölmüş olmalı. Ya da acaba kurtulmuş olabilir mi? Çünkü patlama sırasında orda yoktu, peter milleti çıkarırken alex'i bir kez bile görmedim, hemde defalarca aynı sahneyi izlememe rağmen.
--spoiler--