x men 

kapat
  1. Stan Lee ve Jack Kirby tarafindan yaratilan marvel comics evreninin süper güclü kahramanlari. 1963 Eylül'ünde X-Men #1 cikti. Sonra yillar boyunca X-Men Amerika'daki cizgi roman ve yan ürünler arasinda cok popülerlesti, bir sürü spin-off serisi cikti.

X-Men, mutantlardir, normal insanlar tarafindan sevilmezler. Bunun nedeni insanlarin X-Men'in dünyayi ele gecirmek icin süper güclerini kullandiklarini düsünmeleridir. Magneto ve Apocoloypse gibi bazi kötü niyetli X-Men bunu yapmaya calismistir da. Bu yüzden Profesör Charles Xavier (aka Professor X), ki kendisi de bir mutanttir, bir akademi acar ve genc mutantlari burada toplayip dünyayi korumalari icin egitimden gecirir.
    #182333 (aftermath, 19.04.2006 19:19)
  2. (bkz: Wolverine)
    #182343 (TTTDDD, 19.04.2006 19:22)
  3. ünlü x-men karakterleri :

eskiler :
    (bkz: Archangel)
    (bkz: Gambit)
    (bkz: Jean Grey)
    (bkz: Magneto)
    (bkz: Professor X)
    (bkz: Storm)

halen faal olanlar :
    (bkz: Havok)
    (bkz: Iceman)
    (bkz: Mystique)
    (bkz: Rogue)
    (bkz: Wolverine)
    (bkz: Bishop)
    (bkz: Cannonball)
    (bkz: Marvel Girl)
    (bkz: Nightcrawler)
    (bkz: Psylocke)
    (bkz: Colossus)
    (bkz: Cyclops)
    (bkz: Emma Frost)
    (bkz: Shadowcat)
    (bkz: Lockheed)
    #182368 (aftermath, 19.04.2006 19:29)
  4. x-men bir özelligiyle dikkat ceker, henüz uluslararasi karakterler amerikan cizgi romanlarinda pek gözükmezken, x-men'de dünyanin neredeyse her tarafindan gelen karakterler yaratilmistir.
    afrika, avrupa, amerika, asya ve okyanusya'nin türlü ülkelerinden gelen karakterler bulunur.

not: türk tabii ki yoktur, olsaydi bence süper olurdu. polat alemdar uygun mesela bir ekstra adam olmak icin.*
    #182390 (aftermath, 19.04.2006 19:38)
  5. bana kalırsa dünyanın gelmiş geçmiş en iyi çizgiroman ve çizgi film serisidir...marvel comicks'in en güzide kahramanları x-man ailesinden çıkmıştır..zaten marvelin pek çok çizgifilm ve çizgiromanında karakterlerini içi içe kullanmıştır...msela x-man a örümcek adam misafir olmuş,örümcek adama da blade,wolverine,punisher falan girmiştir bazı bölümlerde..marvel böyle bir aile,ama x-man karakterleri hem sinematik hem yaratıcılık açısından bence hep dier karakterlerin ilerisindeydi..düşmanları bile çok kaliteli ve denk elemanlardı..ama spiderman'in popüleritesi altında kalmaktanda kaçamadılar..
    #182392 (d@nte, 19.04.2006 19:39 ~ 19:40)
  6. gambit adamımdır..o kart atan eleman...çok cool,artist bişeydi zaten..şu sıralarda "gambit" adlı bi virüs geziniyor..bilginize
    #182401 (d@nte, 19.04.2006 19:41)
  7. (bkz: işin içine x girdi ben anlamamaya başladım)
    #906026 (timsah, 25.11.2006 01:59)
  8. harika görsel efektleri olan film.
    #1177073 (cennetten kovulan, 19.01.2007 19:27)
  9. 4.filmde gambit'in olmasi muhtemel film.
    #2689315 (kimi raikkonen, 12.12.2007 14:08)
  10. 3. filmin en sonunda, tüm yazılar bittikten sonra bir kaç saniyelik bir ek sahne var. 4. filmin altyapısı oluşturulmakta sanırım. * o filmi birkaç kez seyredip de yazılar başlayınca "eveeet, film de bitti" diyip kapatmayınız. sonra * "ben o filmi kaç kez seyrettim, haberin var mı, olsa görürdüm herhalde" diye ukalalık edip, sonra da kapak türü imalı hediyeler alma ihtimali doğabilir. lüzumsuzdur. yapmayınızdır, etmeyinizdir...
    #2844660 (aksam vakti bir kadeh sarap, 16.01.2008 01:05)
  11. (bkz: tehlike odası)
    (bkz: brotherhood of mutants)
    (bkz: homo superior)
    (bkz: magneto)
    (bkz: sabretooth)
    (bkz: mr sinister)
    (bkz: omega red)
    (bkz: apocalypse)
    (bkz: juggernaut)
    (bkz: sentinel)
    (bkz: onslaught)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_X-Men_villains
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_X-Men_teams
    http://www.comicvine.com/x-men/3173/
    #2972810 (ELeCTrO, 08.02.2008 19:45)
  12. marvel comics tarafından 1963 yılında yayımlanmaya başlayan mutant kahramanların çizgi romanıdır.
    dünyanın her yerinde sevililerek okunan x men, the hulk, batman, fantastic four gibi önce çizgi film sonra beyaz perdeye taşındı.
    var olan hayran kitlesine sinema filmiyle nicelerini kattı.
    #3779731 (teodise, 06.08.2008 18:04)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

x men başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. x men ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu x men nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about x men. Copyright of the articles are belong to their authors.

» viorel moldovan » ben deli sen benden deli yakariz gemileri » garabet ten inciler » tepetaklak » iki sevgilinin yaninda ucuncu kisi olmak » kadinligin 21 hikayesi » kufurlu entryden urken ana kuzusu yazar » fenerliyim ama tedavi goruyorum » robinson crusoe ve cuma » huri sapan » kuru laf » internet solculugu » nisaiyeci » hunger » lancel » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ucuz » abhaz » sozlugun isim sehire donmesi » yasamlarin benzerligi » cikolatali pasta » seni tanidigim icin cok sansliyim » onceki gunun begenilen entryleri » kurt cobain olunce bizde olmus sayildik » what else could we ve said » okula gitmemek icin soylenen bahaneler » semih senturk » ucasi gelen yazar » 40 larin cocuklari » kurt sorununa cozum onerileri » yazar oldunuz