bugün

insan

büyüyünce sümüklü böceklerin hepsine selpak alırım diye düşünürdüm. çocuktum mis, hayata olumlu baktığın zamanlar!! biz büyüdük ve kirlendi dünya diyenler yanılıyor dostum emin ol. hayat her daim kötüydü. hem yeterince iyi olsa neden insanlar ondan uzaklaşmak için oyunlara, uyuşturuculara yönelsin ki değil mi?? veyahut neden uykudan uyanınca mutsuz oluyorlar dersin?? iyi olsa sevinmeleri gerekmez miydi?? biz büyüdük ve kirlendi dünya??!! yanlış insan yaratıldı ve kirlendi dünya, evet makul!!

modern hayat dedikleri bireysel çıkar. çelişkiler yumağı, herkes dürüstlüğü met edip, en kötü huyum iyi kalpli olmak dedikten sonra ilk fırsatta kuyu kazıyor ise hoşgeldin modern zamanlar demek gerekir. herkesin birbirine rakip olduğu bireysel amaçların hedeflendiği hayata bak!! unun var mı var, şekerin var mı var ne duruyorsun depresyona girsene şarkısını mırıldanmaya devam et!! en yakın arkadaşın atanmamalı ki sen atanasın. diğer arkadaşın işe girmemeli ki sen giresin. o düşük not alırsa çan düşer kolay geçersin. tahtaravallide sen yükseldikten sonra gerisi önemsiz dostum varsın diğerleri alçalsın, sürünsün, mübahtır. işte modern dünya ahlaki yapısı, mis.

insan kelimesinin olumlu anlamlar içermesi ne ilginç değil mi sence de?? ''hiç insani değil'' deyince bu yapılan hoş değil demek istiyoruz. halbuki tersi olmalıydı bence. iyi olan bir şeye bakınca ''hiç insani değil'' demeliydik. yada çelişkilerle dolu bi olaya bakıp ''ne kadar insani bi tavır'' filan dememiz gerekirdi. bütün dünya nimetlerini red edip nirvanaya ulaşan, mutluluğu istememekte bulan budha'nın heykelleri obez, nasıl yani??? neden insan bu kadar çelişkili?? efendim toplum iyi mi??!

bakma topluma dostum. iyiliği, dürüstlüğü met eder onlar ama bi çocuğu ilerde çok canlar yakacak diye överler. sertliği kötülüğü eleştirir hepsi lakin içten içe saygı duyarlar.

***

hz isa ve şeytan bi boks maçına çıkar. isa çelimsiz cılızdır şeytan ise heybetli. lakin bütün stad isayı destekler. gonk sesi ile dövüş başlar. isa sağ yapar sol yapar şeytana cılız bi yumruk indirir, şeytan yerde bütün statta sessizlik hüküm sürer bi süre. hakem gelir sayar ona kadar ve isanın eli kalkar havaya. kazanır isa hala sessizdir stad, o sırada şeytan kalkar yerden ''hepiniz isaya destek veriyordunuz ama bahislerde bana oynamıştınız değil mi?? koca statta isaya oynayan tek kişi bendim haha, sayenizde sizin paralarınızı ben kazandım'' der.

insan böyledir işte iyiyi herkes met eder ama gerçek iyi??? çıkarına ters düştüğünde bile iyiden dönmeyecek insan var mı??

***

ve çıkar herşeyi yozlaştırıyor dostum
bak insan dediğini, sen de görüyorsun!!
beşer doğuştan kötü demek değil kastım
yüksek dozda hayat alınca huzura küstü(n)m!
maskelerimi takındım her rolü kestim.
başkalarına yardımcı kendinden kaçkın
mutluymuş gibi gülerken kendine küskün
bi mahluk oldun, kalbi katı beyni keskin!!