islamla bagdasan kotulukler

kuranı tek yönlü anlamamak gerek derken, kendi yönlerinden başka yön göremeyenlerin anlamakta güçlük çektikleri kötülüklerdir. gözleri öyle örtülerle kapanmıştır ki, değil burada yazılacak bir iki entryle, ciltlerce felsefe okusalar da boş batıl inançlardan kurtulamazlar. öyle ki, kuranda kazayla allah yoktur yazacak olsa, ona bile kulp bulup "bağlamı içinde değerlendirecek" bünyelerdir bunlar. kuran ak dese, aha da tefsiri orada kara demiştir diyebilecek pişkinliktedirler.

evet, siz nasıl derseniz, nasıl yorumlarsanız o mana çıkar kurandan. tek doğru ve tarafsız manayı çıkaracak olan mümindir. kitapta hata varsa bile, kapatır gözlerini ezberinden devam eder. beton dökülmüş beyinleriyle, gerçeklere gözlerini kapatan bir milyar insan. tam olarak bir toplumsal histeri değildir de nedir bu?

kandırın kendinizi beyler, uyutun kendinizi paşalar. ben anladım ki, bu memlekette kandırılana, kandırılıyorsun demek suç, kandırmak değil. ezber bozmak suç, beyin yıkamak değil. siz buyrun devam edin at koşturmanıza. ben şöyle geri durayım.

hayat ziyan etmek parayla mı, değil tabi. devam gençler, durmak yok yola devam.