bugün

icerikdepo com

emek sömürücüsü site.

uzak durun! şiddetle uzak durun!

kariyer.net'te bu rezil adamların ilanını gördüm ve başvurdum. bir gün sonra telefondan ulaştılar. geçmişte çeşitli blog yazılarım ve politik makalelerim olmuştu ama bunları kendileriyle paylaşmak istemedim. bunun yerine eğer herhangi bir konu başlığı verirlerse deneme amaçlı bir makale hazırlayabileceğimi söyledim, kabul ettiler. yazıyı hazırladım. özgün cümleler istiyorlardı. makalenin %100 özgün içerik olduğunu ve benimle çalışabileceklerini söylediler.

bana google news üzerinden belli konularda 150 kelimelik özgün cümlelerle 20 haber oluşturmamı söylediler. oluşturmaya başladım ama gördüm ki özgün başlıklı ve cümleli bir içeriği oluşturmak minimum 25 dakika sürüyor. ücret olaraksa 100 kelimenin 75 kuruş olduğunu söylediler. "8 saatlik çabaya 20 tl ücret vermek emek sömürüsüdür" dedim.

"anlaşılan bu iş size ağır geldi, böyle içerikleri editörler 10 dakikada hazırlıyor" diye dangalakça bir cevap geldi. "onları sıkıca sarın, kucaklayın o zaman" dedim.

daha sonra karşı taraftaki sığır her kimse e-posta üzerinden benimle atışmaya başladı. adam "ramazan günü umarım allah sizi doğru yola eriştirir" dedi. "allah kulun hakkını sömüreni kahretsin" dedim ben de. "bu para insanların erzak parası" dedi, "kızılay yardımı dağıtmıyorsunuz, insanların emeğinin karşılığını verin" dedim.

böyle bir kaç rezil yanıtlar ve benim de onlara cevabım falan. hepsinin kaydı duruyor.

sitelerinin orta yerine "türkiye'nin en büyük dijital içerik üreticisi" yazan bu adamlardan şiddetle uzak durun.