bugün

lucid dreaming

rüyaya referans vermek gibi, rüyadan referans alarakda bu kontrolu sağlamak, zorluğundan çok, güç ister, çünkü gücün en fazla tüketildiği yerdir rüyalar -ama ne güç(?)- güç; fiziksel beceriden ziyade istenç ve niyet gücüdür, büzüğü sıkabilme gücüdür. Önce toplanmalı, sonra kullanılmalıdır. bir çok kez yorgun uyanmanın sebebi, yeterli erkin olmamasındandır. bu erk, bir kez toplanılmaya görsün, sonrasında ister rüyada olsun, ister uyanık; kullaklarınızdan, ağzınızdan fışkırıverir, çevreye neşe katar, size extra power. mevzu nasıl "lucid dreaming" yapılırdan öte , bu güc nasıl toplanırın cevabını vermektir.

Bu konudaki birçok öğreti temelini eski çağlardan alır , bazıları modernize edilmiş, bazıları ise hala ilk günkü gibidir. Bunlar genelde çeşitli nefes alma teknikleri ve fiziksel bedensel çalışmalar ile sağlanabildiği gibi bazen de zihinsel çalışmalarla olabilir. Esasen doğada bulunan enerjinin, kas edinimleri ile belli bir seviyeye yükseltilerek, nefes yoluyla bedene çekilmesi ve zihin yoluyla transforma girmesini kapsamaktadır. Bu döngü doğru bir şekilde tamamlandığında enerji döngüsünün içinde yer alan insan bir anahtara dönüşür. Bu anahtarın açamayacağı kapı pek yoktur. Bunlardan biri de rüyanın kontrol altına alınmasıdır. Burada esas anlatılmak istenen "rüyasında her istediğini yapabilen insan" dan ziyade, rüyasının kontrolüne vakıf insanın, bu kapıdan geçerek , bu deneyimleri yaşayarak, diğer bir döngüyü tamamlamasıdır. yoksa rüyasında her istediğini yapmayı isteyen insan, uyanıkken yapamadıklarından muzdariptir ve zamanını boşa harcıyordur. Fakat bu edinimi bilinçsizce edinmiş bile olsa, bu deneyimin onu yönlendireceği tek bir yer vardır. Bunlar hem uyanık bedeni, hemde uyku bedeni ile olan iletişimini sağlar ve kişiyi ulaşılmazlık yolunda kılar.

kıssaca değinmek gerekirse ; modern lucid dreaming tekniklerininde bir şekilde bu bahsedeceğim ilkel ve basit yöntemlerle doğrudan ilişkisi vardır. Bir yöntem , kişinin uyanık iken bir süre boyunca gösterilen veya gördüğü bir görüntüyü rüyasına taşımasıdır. Bu bazen 8 veya 11 mhz lik frekanstaki ritmik bir müzik eşliğinde yanıp sönen kırmızı bir ışık olabilir. uyanık halinde bu görüntüyü zihninde refarans olarak alan kişi rüyasında bu ışığı görmeyi bekleyerek kendi kendini uyandırması istenmektedir. Bu lucid dreaming de uyanış fazına denk gelir. Diğer yandan en basit ve etkili yöntemlerden biri de, kişinin kendi kendini telkin yöntemi ile rüyasında ki bedeniyle iletişime geçmesidir. Öyleki bunun en kolay yolu, rüyasında ellerini bulabilmektir. uyanıkken telkin yoluyla yönlendirilen zihin, bu görüntüyle karşılaştığında bir uyanış yaşar. bu da uykudaki farkındalığın uyanışına refer eder.

Uyanış bir kez gerçekleşebilir, bu onu imkansızlıktan alıp başarılacak bir edinim haline sokar. Uyanış, olağan beceri halini aldığı zaman , tıpkı yanıp sönen kırmızı ışığın veyahut ellerin rüyaya taşındığı gibi , rüyadaki şeylerinde uyanık dünyaya taşınmasına olanak verir. Bunun kavrayan zihin , ikinci aşamaya geçer. Bu aşamalar akademik veya bilimsel sınıflandırmalardan ziyade , rüya görücünün , ulaşmayı amaçladığı yegane sonu kavrama yolundaki mihenk taşlarıdır.

ikinci aşamayı bilinçli bir şekilde yerine getirebilen beden anlar ki rüyada her istediğini yapmak , uyanıkken her istediğini yapmaktan pek de farklı değildir ama ne yapmak asıl sorudur. Bu onun uyanışının temellerininden aldığı gücünü farklı gerçeklikleri rüya yoluyla deneyimleyerek kişisel erkini, gücünü yontmasında , yönlendirmesinde ve nihai sona varmasında ona yardımcı olacaktır.

eğlence demişken(!) ; rüya bir oyun alanından çok, kollektif bilincin gerçeklikle buluştuğu yerdir. Bu nedenle kişiye olağanüstü yetenekler kazandırması işten bile değildir. Bu yetenekler , kollektif bilincin diğer mensuplarıyla olan iletişiminden ileri gelir.Rüya ve rüya hali hiç bir zaman bireysel değildir, herzaman içerisinde başkalarını ve onların yaşamlarını barındırır. Bir nevi beden- kas kemik ve deri- duvarlarının bizi ayırmadığı bir zihindir. Bu iletişim şekli onu diğer zihinlere birebir etki edebilmesini ve onların fiziki gerçekliklerine , yani uyanıkken ki yaşamlarına , bir diğer değişle birinci dikkatlerindeki ciddi değişikliklere olanak tanır. Fakat bunlar gücün farklı teknikleriyle mümkündür.

Dediğim gibi başlangıç, uyanıkken uykuya , uykudayken uyanıklığa yapılan referanslarla sağlanabilir. Bir çalışma yöntemidir. başarıya ulaşma durumu, kişinin gücünün nasıl harcadığının da bir resmini ortaya koyar. ilk denemede oluyorsa , güzel ve yerinde bir yaşam biçimi sürdürdüğünüze dalalettir. pratik gereklidir.