alkolün etkisini azaltma yolları

eğer şöyle bir kafan gidip gelmeye başlamışsa direk içkiyi kes, su iç ve sürekli hareket halinde ol, ne bileyim yürü, dolaş, etrafı turla vs ama vücudu çalıştır. bu tempo ve kaslardaki sıcaklık artışı alkolün etkisini azaltacaktır. bir nevi alkolü yakarsın. açıldığını hissedersin zaten bir süre sonra.

yavaş içersen bunlara da gerek kalmaz. ve, alkol alıyorsan meze şart*, hele de viski, rakı vs gibi nispeten daha ağır şeyler içeceksen, sağlam bir meze şart. hem daha fazla tadını çıkarırsın, hem de daha zor sarhoş olursun. ama mezeye çok şekerli şeyler koymamaya çalış, şeker alkolün kana karışma hızını artırır, direk gidersin.

az iç, öz iç, tadını çıkararak iç. sarhoş olmak için içki içmek bana aşırı mantıksız geliyor. hiç sarhoş olmadım, olmak da istemiyorum. birkaç defa ayarımı tutturamayıp hızlı içince kafam gider gibi oldu, dediğim şeyleri uygulayıp direkten döndüm. yani yukarıdakiler bizzat benim tarafımdan uygulanıp başarıya ulaşmış yöntemler. ama keyif için ayarında içersen hiçbirine ihtiyacın olmaz zaten.