bugün

kilo vermek için yapılması gerekenler

Bir uzman olarak (Gida Muh.)ve uygulayan olarak (Sporcu),
1- metabolizma hizinizi, kalori ihtiyacınızı, beden kitle endeksinizi bilin.
2- Enerji için yakım sırasına gore şekerler,yağlar ve proteinler parçalanır. 1 gr yağ - 9 kaloridir. ihtiyaç olan kalori miktarinizin altında beslenmelisiniz ki eksik kalan kısım yağ yakımı için kullanilabilsin. Kaç kg olduğumuzun bir önemi yok 3 kg'dan fazla kilo vermemeye çalışın, bunun sağlık ve verilen kiloyu geri alma gibi bir çok nedeni var.
3- 1750 kalori ihtiyacınız varsa siz 1400 kaloride beslenirseniz. Bu beslenmeyi takip edeceğiniz programlarda mevcuttur. 360 kaloriyi yağ yakarak elde ederseniz 360/9 40 gr*30 gün = 1.2 kg yağ yakmış olursunuz. Kalorinizi ne olursa olsun bir yere yazınız. Uygulama var fastsecret kalori miktarlarını tutuyor, bunu kullanabilirsiniz.
4- Bol su tuketiniz, unlu ve yağlı ürünlerden uzak durunuz. Yapay tatlandiricili, asitli içecekleri icmeyip çay,süt, meyve suları tuketiniz.
5- Vucud hormonlarla yönetilir. Yağ yakımı yapabilmeniz için bunu vucud önlem aldırmadan yaptırmanız gerekir. Çok ciddi diyetlerde maksimum bir hafta dayanma sebebiniz budur. Vücudu ac bırakırsanız savunmaya alacağı için metabolizma hızınız duser, kilo kaybı yasamadiginizi görürsünüz.
6- Metabolizma hizinizi yavaşlatmak için gerekli kalorinizin ustune çıkmadan günde 5 öğün yapın. Vucudunuz açlığı hissetmemesi önemli.
7- Diyet yapacağım diye sagliginizdan olmayın, bilinçli ve araştırmacı olun.
8- En önemlisi sabırlı olun, kendinize hukmedebilmeyi bilin, daha yazdiklarimi okunamayacak kadar sabirsizsaniz bosverin diyeti.

Telefonla bunları yazarken emek harcadim, epeyi bir anladığım konuda mevcut bilgi almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz.