bugün

marquis de sade

sodomun 120 günü olsun , hakkındaki bilimum filmler araştırma kitapları olsun ; okuyup da "ıyk bu ne ya fantaazi kitabı gibi" diyenler olsun , kendisine sadizmin babası derken büyük haksızlık ediyorlar..gerçi sanmam ki , onun için bunun bi ehemmiyeti olsun..sadizm , mazoşizm ya da başka başka -izmler her daim vardır zaten insan doğasında..faşizmin babası hitler mi? ondan önce yok muymuş , sade'den önce başkalarına acık çektirmekten ya da kendine acı çektirmekten zevk alan yok muymuş? varmış..
sade sadece , çok sistematik bi biçimde belki de bilhassa , insanlara bakınız aslında busunuz demek için bu kadar açık seçik yazmış , yaşamış..
genelde bi film için derler ki "şu öldürme sahnesi çok şiddet içeriyor" , bi şarkı ölümü anlatıyorsa "böyle de anlatılmaz ki , insan tırsıyor ya da özeniyor" denir..bu fimler kitaplar şarkılar , gerçeği mübalağa ederek anlattıkları için toplum ters değiller , toplumun şirinlerin mantar bacalı evlerindeki heidi kılıklı yaşam tarzlarını gerçek olmadığını ve bunu bildiklerini deklare ettikleri için tersler..
kendinden kendi türünden korkan , ben zaten insanlara güvenmem hacı , kendime bile diyen adam okusun..diğerleri , ,nsan ve hayvan çok ayrıdır insan müthiş değerleri olan ayrı bi türdür diyenler okumasın..yıkılan hayallerinin sigortası yok dava da açamazlar..