en etkileyici ayetler

Ahzab suresinin 23. Ayetidir.

"Mü’minler içinde öyle yiğitler var ki, Allah’a verdikleri söze daima bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi, sözünün gereğini yerine getirdi (ve şehit oldu), kimisi de sırasını beklemektedir. Asla verdikleri sözden dönmedi ve duruşlarını değiştirmediler."

Bu ayetin iniş sebebi için şunlara inanılır ;

Uhud savaşının en kızgın anlarında bir müşrik Peygamberimize (sas) saldırırken karşısına Musab bin umeyr çıkıyor. Sancağı sağ elinde tutan Musab bin umeyrin elini kesiyor müşrik. Sonra sancağı sol eline alıyor onuda doğruyor müşrik. Bu sefer Allah rasulunü (sas) koruma pahasına sancağı kesik kollarıyla göğsüne bastırdı. Bu haliyle Allah rasulunü (sas) korumaya çalışmış ve son darbeyle şehit olmuştur.

Diğer hadise de yine uhud savaşında yaşanıyor.

Enes bin nadr bedir savaşına katılamamıştı. Uhud savaşını bildiren Allahın hükmü gelince çok sevinmişti. Savaşın en kızıştığı zamanların birinde kimi sahabelerin oturduğunu farkeder. Neden oturuyorsunuz der onlara. Onlarda Allahın rasulü (sas) öldürülmüş derler enes bin nadra. Sonra enes bin nadr, peki o (sas) öldükten sonra ne yapacaksınız kalkın ve onun gibi ölün der. Sonra savaşın olduğu en yoğun yerde şehit olmuştur. Kızkardeşi ancak ayak parmaklarından tanıyabilmiştir onu.