bugün

we need to talk about kevin

sırf toplumsal kodlamalar yüzünden anne olmuş sosyopat bir kadınla onun sosyopat oğlunun birbirini sevmeye çalışmasını anlatan film.
--spoiler--
eva, evlenmeden ve kevin'i doğurmadan önce hayatını özgürce yaşayan, gezgin bir insan olarak gösterilmiş, ancak kevin dünyaya geldikten sonra hep bezgin, mutlu gözükse de aslında mutsuz ve bıkkın bir kadına dönüşüyor. kevin'le aralarında sevgiye dayalı hiçbir şey yok fakat kevin'in annesine karşı bir saplantısı olduğunu annesini babasına oral seks yaparken bastığı sahneden anlayabiliyoruz, bu ikinci çocuk celia doğduğunda daha da perçinleniyor zaten. kevin'in içinde büyüyen nefret, şiddet kültürüyle birleştiğinde ise sadece babasını ve kız kardeşini değil okulundaki herkesi öldürme planı yapan bir sosyopat çıkıyor karşımıza.

filmi annenin bakış açısından izlediğimiz için kevin'e karşı bir hedef gösterme var ancak ne eva ne de kevin tamamen haklı değiller, ikisinde de hastalıklı bir yapı var, tek benzerlikleri fiziksel değil *
filmin konusu zaten kompleks, ama bunun dışında kırmızı renge yapılan vurguya, görüntülerin kullanılmasına, kevin'in küçüklüğünü oynayan çocuklara ve ezra miller'a bayıldım. en kısa sürede kitabını da okuyacağım, 8\10.
--spoiler--