bugün

özelleştirmeyi vatanı satmak olarak algılamak

Ekonomiden anlamayanların, ekonomi teorisi olarak, çürümeye yüz tutmuş, demode artı değer kontr- argumanı ile geldikleri arguman.

Efendim, beni esas güldüren, tüm altyapısı ile kurulmuş telekomun sanki bedavaya satıldığı gibi lanse edilmesidir. Telekom'un yarısı 6.5 milyar dolara satılmıştır ki 2001 krizinden önce 1 milyar dolara alıcısı olmayan bir kurumdan bahsediyoruz...

Kaldı ki fiyatların düşmesindeki esas etken, piyasaya başka kablosuz internet operatörlerinin de (bkz: smile adsl) dahil olmasıdır. Fiyat/ performans oranı, göreceksiniz, rekabetle git gide düşecektir. (bkz: #1848549)

Ayrıca bir başka komik olan iddia ise, memur maaşlarının düşürülerek fiyatların düştüğü söylentisidir; ki, kanımca,ekonomi cahilliği bu kadar da göze sokulmamalıdır. Telekom işçilerine, bu sene enflasyonun ustunde maaş zammı teklif edilmişir. Ayrıca, onbin işçinin maaşı kesilerek, 70 milyonun interneti ucuzluyorsa, adama sorarlar; senin maaşın ne kadar diye?

Efendim, bir kaç işçiyi savunacağım diye 70 milyonun ekmeği ile oynamak sosyal adalet ilkesi ile bağdaşmaz. Emeğin değerini, nihayetinde yine tüketici belirler. Artı değer bir şey yoktur, varsa da 70 milyonluk tüketici sınıfının hakkıdır, üç beş işçinin değil. (bkz: Avusturya Okulu)