bugün

sol elle yemek yemenin günah olması

kimi ahmağın, google'dan arama yaparak bazı din tüccarı sitelerden bulduğu eblehçe bir yazıyı paylaşarak haklı çıkarmaya çalıştığı yasaktır.

bu zihniyet böyledir işte... asla "referans" gibi bir dertleri olmaz. yazıyı refere eden andavallı için:

yazıyı nereden aldın? referans?

yazıyı yazan ebleh için:

kaynağın? referans?

"bazı şifacılar"? kimmişler onlar? "şifacı" ünvanını kimden, hangi vesileyle almışlar? referans?

"bilim adamlarınca incelenen"... hangi bilim adamları? tarih? araştırmaları hangi bilimsel dergide yayınlanmış? referans?

"sağ el pozitif, sol el negatif enerji alanı"... "enerji alanından" kasıt nedir? elektro manyetik alan mı? elektro statik alan mı? büyüklüğü nedir? kim tarafından, nasıl, nerede, hangi koşullar altında ölçülmüş? "etkisi"(!) nasıl değerlendirilmiş? "pozitif"in olumlu, yararlı, "negatif"in olumsuz, zararlı olduğunu gösteren, sözcüklerin kelime anlamları dışında, bilimsel nasıl bir delil vardır? referans?

kasıt iddia olunan, ne idüğü belirsiz enerji alanının etkileyeceği çevrede oluşturacağı elektrik yüküyse, pozitif yükün zarar vermeyeceğini iddia eden andavallı kim? referans?

uzatmayayım...

maalesef ama maalesef ülkemizdeki eğitim düzeyi böyle... daha doğru nasıl araştırılır onu bile bilmeyenler, kuşkuculuktan zerre nasibini almayanlar sürü sürü mezun ediliyor okullarımızdan. içler acısı haldeki cehaletleri ile dini saplantıları birleşince ise böyle manzaralar çıkıyor karşımıza...