bugün

peygamber domuz görmeden nasıl haram kıldı

Öncelikle dine saçma diyenleri anlamadığımı belirtmek isterim. Din lan bu , elbette kafanın yatmadığı anlayamadığın konular olabilir. Zaten mevzu tüm rasyonalist kimliği bir tarafa koyup görmediğine inanmak durumudur. Yani birey bir dine mensup olmayı kendi seçer ve yaşayış tarzını, ahlakını ona göre belirler ve o ekolde yaşamaya çalışır. Dolayısıyla diğer kişilerin inandığı şeylerin saçma olup olmadığını ispatlamaya çalışmak beyhude, dalga geçmek ahmaklıktır.

Tanrı kavramına inanmayan birinin inanan biriyle din üzerine konuşması her zaman belli bir yerde tıkanır. Böyle bir konuşma gereksizdir de zaten.

Tamam velev ki domuz görmeyen bir peygamber domuzu haram kıldı. Müritleri de ona inandı domuzdan sakındı. Şimdi bu sana saçma geliyor onlara gelmiyor, bununla dalga geçip budala olmaya ne gerek var ?

Şintoizm’de ana tanrı baba tanrı var Japonya ve çevresindeki adaları ve tabiat tanrılarını onlar doğurmuş. Ne kadar mantıklı değil mi ? ama saygı duyacaksın. Sike sike saygı duyacaksın. Bahailik, Budizm, Jainizm, Bahailik vs bir sürü din var. Sana göre hepsi saçma herkes salak bir tek sen akıllısın amk.

Evet kıldığınız namazı nereye dönerseniz dönün gök taşlarına ve diğer galaksilere karşı kılarsınız fiziksel olarak. Zaten nereye dönersen dön götün hep arkandadır da değil mi delikanlı. inanan kişilerin göstermiş olduğu dikkat, saygı ve yaptıkları ibadet fiziksel olarak göktaşlarına doğru olsa da aslında iman olarak inandıkları şey için yapılan eylemlerdir. Bir tek siz astrofizik biliyorsunuz bilimkurgu sadece sizde. inanan kişilerin içinde bunları bilen bir kişi bile yok değil mi * ? canım ya ne kadar kültürlüsün. inananlar salak zaten hiç özgür değil , ortamlarda hep eksik kalıyorlar...

Zaten sözlük ateistlerinin götü bir tek islamiyetle uğraşmaya yiyor. Götün yiyorsa iki kelam da diğer dinler için et ? Bilgisi yok ki. Burada basit tabi görüyor teyzeleri amcaları. Sonra konuş gitsin. Hakikaten ateist arkadaşlarım, cenahlarında klavye ateisti diye laf çıkarmışlardı anlamamıştım. Sözlükte ki bebelere diyorlarmış demek ki . Ateist adam o başlığı açmaya tenezzül etmez.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar