bugün

haluk ulusoy

türk futboluna şu anda yarardan fazla zarar veren kişi. fakat, kirliliğin tek müsebbibi gibi algılanması ise türk futbolunu bilmemekten anlamamaktan gelir.

türk futbolundaki kirliliğin tek sebebi haluk ulusoymuş gibi davrananlar da tuhaf insanlar. ulusoy'un normal bir seçim süreci ile değil de, demokrasiyi sadece kendi emirlerinin yerine getirilmesi zannedenler tarafından baskı ile indirilmeye çalışılan adam.

bugün bütün akp'li şehir belediyelerinin hepsi, şehir takımlarının delegelerine baskı kurmaktadır "haluk ulusoy'u devirmek için çalışmazsan, takıma destek vermeyiz" şeklinde kirlilik ötesinde tehditler savurmaktadırlar.

haluk ulusoy gitsin tamam da, bu kirlilik, siyasetin bu denli sporla vıcık vıcık olması çok mu temizlik sayılmakta? haluk ulusoy çok başarılı işlere imza atmıştır, para yemekten ziyade, kendi parasını yatırdığı aşikardır. hakkında, mahkumiyet kararı verilmiş, beraat kararı verilmemiş tek yolsuzluk davası yoktur.

bu ülkede, belediye başkanları "onursal başkan" sıfatıyla kulüplerin yönetiminde etkili oldukça, futboldan hiçbir halt olmaz.

önceki seçimde sakaryaspor başkanı istifa etti, alenen sakarya belediye başkanı'nın baskı uyguladığını söyledi, bir allah'ın kulu yalanlamadı. sakarya, sivas -sivas'ın şimdi başarısını takdir ediyorum- kasımpaşa, istanbul büyükşehir belediye, kayserispor, kayseri erciyesspor, antalyaspor. hele bir bakın nedir? sakaryaspor'un onursal başkanı akp'li büyükşehir belediye başkanı aziz duran, kayserispor ve kayseri erciyesspor'un onursal başkanı kayseri büyükşehir belediye başkanı mehmet özhaseki -abdullah gül de cabası-, kasımpaşaspor ve istanbul büyükşehir belediyespor'un onursal başkanları malum, antalyaspor'un onursal başkanı akp'li antalya büyükşehir belediyesi başkanı menderes türel, sivas'ın belediyesi akp'li şimdiki emeklerine saygı duyuyorum o ayrı, abdüllatif şener'in etkisini de unutmayın.

lige çıkanlara bakın hele bir, son 3 senede, arada bursaspor var, bursa'nın büyükşehir belediye başkanı da akp'li, fakat orada yukarıda saydıklarıma nazaran siyasetin etkisi daha az.

peki hele bir sorun bakalım, altay son 2 senedir finale çıkmasına rağmen play-off'ta nasıl oluyor da eleniyor son maçta? altay'ı 2 sene önce eleyen sakarya geçen sene düştü, bu sene de kasımpaşa düşer. nedir bu dönen? izmir'de akp'li bir belediye olsaydı emin olun ki, altay lige çıkmakla kalmaz, intertoto falan oynardı.

bütün federasyonların seçimleri iktidar baskısı altında yapıldı, mehmet atalay alenen aday destekledi.

haluk ulusoy iyidir, kötüdür fakat kendinize olunca "seçilmişler" kendinize olmayınca seçilmişleri devirme isteği nedir allah aşkına? mehmet ali şahin defalarca aba altından sopa gösterdi, "kulüpler gereğini yapın, yapmazsanız yetkimi kullanırım" dedi, yapamadı çünkü hukuka karşı eylem yapamazdı. şimdi akp'li "onursal başkan" olan belediye başkanlarının baskısıyla, haluk ulusoy yıkılıyor. beşiktaş'a stad projesine destek, galatasaray'a stad, trabzonspor'a stad, fenerbahçe'nin kapalıspor salonu projesine destek -son duyumuma göre belediye izin vermemiş avm ve salon inşaatına- turkcell super lig'den ziyade, akp super lig oldu neredeyse lig.

takrar söylüyorum, haluk ulusoy iyidir, kötüdür, türk futboluna çok iyi şeyler de kazandırdı, yapmadıklarıyla, yaşattığı kirliliklerle çok şey de kaybettirdi ancak, haluk ulusoy gidince kimse zannetmesin ki, türk futbolu çağ atlayacak! unutmayın ki, hakemlerin en fazla skora etkide bulunduğu dönem levent bıçakçı dönemiydi. futbol hiçbir zaman levent bıçakçı döneminde uğradığı eyyama uğramamıştı.

acı olan taraf şu, inşallah haluk ulusoy'u aramayız.