bugün

abdi ipekçi spor salonu

istanbul zeytinburnu'da bulunan, şu anda kapasite itibariyle türkiye'nin en büyük spor salonudur..

yapımına 1979'da başlanmış, uzun süren tartışmalar ve duraklamalardan sonra tam 10 yıl sonra 1989'da abd'den gelen harlem takımının gösteri maçıyla açılmıştır. 1989-90 sezonunda ilk kez türkiye basketbol ligi maçlarına evsahipliği yapmıştır.

11.500 seyirci kapasitesi vardır. ancak zamanında efes pilsen ve ülkerspor'un avrupa kupası'ndaki maçları ve türk ulusal basketbol takımı'nın pek çok maçında bu kapasite oldukça aşılmıştır. ancak diğer maçlarda salonun seyirci kapasitesinin bu kadar büyük olması sorun yaratmış ve taraftarların tribünde dağılması, yeterli baskının kurulamaması nedeniyle 2005'te perdeleme sistemine geçilmiştir. böylece seyirci sayısı az olan maçlarda perdeler indirilerek tribünler küçültülmektedir.

istanbul atatürk havalimanı'na 12 km. uzaklıktaki abdi ipekçi spor salonu pek çok büyük organizasyona ev sahipliği de yapmıştır. bu salon 2001'deki, 32. avrupa basketbol şampiyonası için yapılan düzenlemeler sonucunda dünyanın her yerinden gelen insanların büyük bir keyifle maç seyredebileceği bir mekan haline gelmiştir.

salonda spor müsabakalarının dışında pek çok parti kongresi ve konserler düzenlenmektedir. ayrıca türkiye'de yapılan 2004 eurovision şarkı yarışması da burada düzenlenmiştir.

son dönemlerde ismi abdi ipekçi arena şeklinde de anılmaktadır.